Karlos Alkaraz
Foto: Screenshot X Tennis TV

Ovakva iskrenost se u svetu tenisa retko kada viđa.

Karlos Alkaraz je nekoliko puta jasno podvukao cilj do kraja sezone, a to je da se vrati na prvo mesto ATP liste. Jedini problem? Za to se pita Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je odlučio da provodi vreme gledajući Crvenu zvezdu u Ligi šampiona i Evroligi i da napuni baterije pred naporan kraj sezone.

Sa druge strane je Alkaraz daje sve od sebe da istopi tu razliku.

I kao što je pitanje „Koliko često misliš o Rimskom carstvu postalo viralno“, tako je u svetu tenisa pitanje „Koliko često misliš o Đokoviću?“.

„Neću da lažem. Novak Đoković mi je na pameti svaki trening. Treniram sa ciljem, idem na turnire sa ciljem. Pokušavam da godinu završim na prvom mestu, tako da mi je Novak Đoković na pameti. Skoro na svakom treningu“, rekao je Alkaraz, pa dodao:

„Dajem sve od sebe na treningu. Dajem 100 odsto za svaku lopticu kako bih bio u stanju da ga ‘uhvatim’“, završio je Alkaraz za „Tennis TV“.

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Odakle potiče pitanje „Koliko često misliš o Rimskom carstvu?“.

„Koliko često mislite o Rimskom carstvu?“ – sigurno ste i vi ovih dana na mrežama naleteli na to pitanje. Evo šta stoji iza njega.

Pitanje o Rimskom carstvu preplavilo je mreže – kod nas, ali i u celom svetu. Svi pitaju svoje momke, braću, prijatelje i ostale muškarce koliko često razmišljaju o Rimskom carstvu, pa je broj objava s tim haštagom premašio milijardu, a prema ovom bizarnom TikTok trendu, muškarci razmišljaju o Rimskom carstvu mnogo češće nego što biste očekivali – i za to imaju mnogo razloga.

Jedni hvale Rimljane što su stvorili akvadukte i tekuću vodu, drugi se lože na gladijatore, trećima je „jednostavno kul“. Kad je jedna tiktokerka pitala svog brata koliko često razmišlja o Rimskom carstvu, on je rekao dva do tri puta nedeljno — a onda joj pokazao joj repliku Koloseuma koji je napravio u Minecraftu , za šta je rekao da su mu bile potrebne nedelje. Grupa prijatelja napravila je snimak (koji je sakupio 1,5 miliona lajkova) u kojem se muškarci i žene druži i gledaju fudbal, ali kada žene odu, muškarci odmah uključuju dokumentarac o Rimskom carstvu.

Jedna korisnica je rekla da je sa svojim mužem, nakon što ga je pitala o tome, imala „45-minutni razgovor o Rimskom carstvu, a zatim o Egipćanima, pa o neandertalcima, i to je dovelo do Velikog praska“, i priznala je da sada možda svakodnevno razmišlja o Rimskom carstvu.

Trendu su se pridružile i poznate ličnosti, i mada mnogima nije baš najjasnija poenta – dovoljno je uvrnuto da postane hit.

A  trend je navodno lansirao 32-godišnji Artur Hulu iz Švedske, piše  Washington post.

Hulu je na mrežama poznat kao „Gaius Flavius“, a objavljuje snimke na kojima je maskiran u rimskog legionara i izvodi komične skečeve kao gladijator. U tom kontekstu i nije toliko čudan bio post koji je objavio prošlog meseca, a glasi: „Dame, mnoge od vas ne shvataju koliko često muškarci razmišljaju o Rimskom carstvu. Pitajte svog muža/dečka/oca/brata – bićete iznenađeni njihovim odgovorima!”.

Ono što ipak jeste malo čudno je koliko se taj „izazov“ zaviralio i među onima koji inače ne skupljaju pratioce na račun Rimskog carstva.

U jednom intervjuu, Hulu je rekao da je postavio to pitanje nakon što je primetio nejednakost između muškaraca i žena u njihovom interesovanju za rimsku istoriju i video da drugi influenseri raspravljaju o sličnim trendovima. Rimsko društvo za rekonstrukciju, čiji je Hulu član, uključuje 16 muškaraca i dve žene.

„U velikoj meri dominiraju muškarci”, konstatovao je, a veruje da taj trend vlada i stotinama godina unazad.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar