Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II)

Poznat je i drugi polufinalni par.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Karlos Alkaraz je savladao Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:2, 6:4 i plasirao se u polufinale US Opena. Produžio je niz pobeda na US Openu na 12 i zakazao spektakl.

PROČITAJTE JOŠ

U polufinalu će igrati protiv Danila Medvedeva koji je ranije savladao Andreja Rubljova sa 6:4, 6:3, 6:4 (Rubljov nikada nije prošao četvrtfinale i ima istorijski loš učinak 0-9, jedini u istoriji tenisa).

Alkaraz se u svakom trenutku pitao za sve na terenu i delovao je da je Zvereva mnogo potrošila borba u pet setova protiv Janika Sinera. Sada nije mogao da odgovori na pravi način i da priredi veliko iznenađenje.

Alkaraz sada ima drugi najbolji procenat pobeda na grend slemu pre navršene 21. godine sa 83,7 odsto pobeda, odmah iza Bjorna Borga sa 84,4. Ove sezone je slavio na 17 grend slem mečeva, a jedini poraz mu je naneo Novak Đoković u polufinalu Rolan Garosa kada je zbog treme imao užasne probleme sa grčevima. To je ujedno najbolji procenat pobeda jednog igrača pre napunjene 21. godine u istoriji tenisa sa čak 94,4 odsto uspešnosti.

Španac je propustio Australijan open na početku godine, u Parizu je stigao do polufinala, a na Vimbldonu je po prvi put podigao čuveni trofej nakon pet setova atmoskog tenisa protiv Đokovića.

Alkaraz je vrebao svoje šanse, napravio po jedan brejk u svakom setu i tako stigao do trijumfa. U drugom polufinalu igraju Novak Đoković i Ben Šelton, a organizatori će tek saopštiti u kom terminu će igrati koji par. Jedan će igrati u petak od 22.00 po vremenu u Srbiji, a drugi ne pre 01.00 u noći između petka i subote.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar