Novak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer Foto: Panoramic / Bestimage / Profimedia

Koje su najslađe pobede Novaka Đokovića u Njujorku?

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Srpski teniser je bio raspoložen za razgovor nakon što je savladao Tejlora Frica sa 6:1, 6:4, 6:4 i po 47. put izborio polufinale grend slema (najviše u istoriji tenisa, prestigao je i legendarnog Rodžera Federera).

PROČITAJTE JOŠ

Iako se u najavi turnira više govorilo o njegovim izgubljenim finalima (čak šest) Novak je upravo u Njujorku odigrao neke od najboljih partija ikada. Upravo se prisetio meča protiv Federera i zbog čega mu je ta pobeda toliko bitna – jer je tada Federer bio najbolji u karijeri.

„Triput sam osvojio US Open. Izdvojio bih dva meča prvi put je uvek najslađe, zato onaj meč sa Nadalom 2011. godine, i 2015. sa Federerom. Mislim da je on tad igrao najbolji tenis u karijeri, na tom turniru, bio je veoma agresivan – taj meč sam na mišiće izvukao i sećam se da je bio jako dobar osećaj. Kad god se prvi put osvoji veliki turnir, taj osećaj je nezamenljiv i neponovljiv“, rekao je Đoković.

Onda je usledio odgovor koji je oduševio sve navijače u Srbiji.

„Činjenica je da, ako poredimo sa drugim slemovima, najslabije rezultate u završnici turnira imam ovde. Imam negativan skor u finalima, ali ne može svuda čovek da bude u plusu. Potrudiću se da to ispravim ove godine“, završio je samopouzdano Novak.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu