Foto: . EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Postao je heroj nacije preko noći. Sada pred sobom ima najteži zadatak, da pokuša da savlada Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Grafika: Slađana Đermanović

Pedantni Englezi su mu saopštili i pomalo podrugljiv nadimak, stavili mu neviđeni pritisak, a i dalje ga u pabu samo delimično prepoznaju.

PROČITAJTE JOŠ

Izašao je jedno veče u izlazak, došao do šanka da uzme pivo za društvo, a čovek koji mu je točio piće mu je poručio: „Da li ti je neko rekao da izgledaš kao Kameron Nori“? Počeli su da pričaju, a tek kada je teniser konačno napustio klub doviknuo je šankeru da je on Nori.

Nori je u karijeri osvojio četiri titule (tri na betonu), uspeo je da stigne i 10. mesta na planeti, a po mišljenju mnogih je čovek koji je daleko prevazišao očekivanja. Sada 65 miliona ljudi navija za momka rođenog u Južnoafričkoj republici, koji navija za Njukasl, čiji je otac Škot iz Glazgova, a majka iz Kardifa.

Samo jedan susret

Za duel protiv Đokovića tražiće savete od legendarnog britanskog tenisera Endija Marija.

„Endi me uvek podržava i kada treniramo zajedno pitam ga za neke ideje. Možda ću kontaktirati Endija da vidim kakve ideje ima. Prošli put kad sam igrao protiv Novaka u Torinu, igrao je veoma dobro, a ja sam naučio dosta. Ovog puta ću taktički pristupiti drugačije“, rekao je Britanac koji će imati strahovitu podršku publike na Centralnom terenu koja je dugo čekala da nakon Marija jedan Britanac napravio ovakav uspeh.

Do sada su dva tenisera igrala samo jednom i to na Završnom mastersu u Torinu kada je Đoković slavio prilično lako sa 6:2, 6:1. Nori je levoruki teniser i koliko god to zvučalo čudno mogao bi da predstavlja idealnu pripremu za samo finale protiv Rafaela Nadala. Naravno, ukoliko Španac zapravo i izađe na teren protiv Nika Kirjosa nakon što odradi sve neophodne lekarske provere da bi mogao da zaigra.

Igra i protiv publike

Đoković je do sada šest puta osvajao pehar Vimbldona, ima čak 26 pobeda zaredom, a na Centralnom terenu nije poražen od 2013. godine. Sve ovo govori koliki je favorit, ali nema nikakve dileme da će publika glasno podržavati domaćeg tenisera kome je ovo prilika života.

Đoković je pojasnio da će uraditi sve što je potrebno da se meč pripremi maksimalno i ne želi da bilo šta prepusti slučaju.

„Znam šta mogu da očekujem u smislu ponašanja publike i podrške koju će imati. On nema šta da izgubi. Svaka pobeda od ovog trenutka je velika stvar za njega. Svestan sam toga. Ali, znate, poznajem njegovu igru jako dobro. Uradiću svoj domaći zadatak i biti spreman“, izjavio je Đoković.

Srpski teniser i dalje nije siguran da li će do kraja moći da nastupi US Open-u, pa je pehar na Vimbldonu utoliko vredniji jer bi stigao do 21. grend slem trofeja čime bi pretekao i legendarnog Rodžera Federera prvi put u karijeri.

Đoković je odradio dva treninga u prethodna dva dana, bio je odlično raspoložen i opušten pred mečeve, a još jednom su mu sparing partneri bili Nenad Zimonjić i trener Goran Ivanišević. Đoković uživa u boravku sa porodicom u Londonu, a želi da 10. jula podigne i taj najvredniji teniski pehar.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Kamo sreće da su i na državnim kanalima tako dobre vesti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar