Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Gofan veruje u Đokovićev plasman u finale.

Belgijski teniser David Gofan izjavio je da je Novaka Ðokovića izuzetno teško pobediti na Vimbldonu nazivajući srpskog tenisera vanzemaljcem.

PROČITAJTE JOŠ

Gofan je to rekao upitan da prokomentariše šanse Kamerona Norija u polufinalu Vimbldona protiv Ðokovića.

Belgijanac je u četvrtfinalu poražen od Britanca posle pet setova sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

„Znate već odgovor, zar ne? Ako bude igrao tenis svog života, onda možda ima šanse, pogotovo ako se Novak ne bude osećao dobro. Ali, Novak je Novak. On igra čak i bolje kada je publika protiv njega. Novak je vanzemaljac, a da pobedite vanzemaljca, ne znam kako to da uradite“, izjavio je Gofan.

Belgijanac neće moći da valorizuje dobre rezultate na Vimbldonu jer ATP ne računa bodove sa trećeg grend slema sezone zbog toga što su organizatori turnira zabranili nastup ruskim i beloruskim teniserima u Londonu.

„Imao sam sve u reketu da dobijem top 10 igrača. Imao sam dobar turnir. Smešno je, mada i ne baš, što ću verovatno biti 75. ili 80. na svetu posle turnira, ali to je život. Sada do aprila nemam šta da branim. Moram da počnem da se vraćam u vrh, videćemo šta će biti“, istakao je Gofan.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Izjava Đokovića posle velike pobede nad Janikom Sinerom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar