Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE / POOL

Kulminacija turnira bi mogao da bude jubilarni 60. Rafole.

Vimbldon je objavio spisak nosilaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, a turnir počinje 27. juna i traje do 10. jula.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je i ovog puta prvi nosilac. Na turniru neće učestvovati trenutno prvi igrač na ATP listi Danil Medvedev jer je Vimbldon zabranio učešće Rusima i Belorusima, dok je Aleksandar Zverev odlučio da propusti turnir zbog povrede skočnog zgloba. Drugi nosilac je Rafael Nadal, što znači da jubilarni 60. okršaj dva tenisera može biti odigran tek u finalu i u direktnoj borbi za trofej.

U polufinalu bi mogli da igraju protiv Stefanosa Cicipasa ili Kaspera Ruda, ali će pogotovo nezgodno biti u četvrtfinalu.

Naime, Hubert Hurkač, Mateo Beretini, Feliks Ože-Alijasim i Karlos Alkaraz vrebaju u ovoj fazi takmičenja. Koliko to može da bude neugodno svedoči da je Beretini do sada upisao 20 pobeda na travi u zadnje dve godine i samo jedan jedini poraz – od Novaka u finalu Vimbldona prošle godine.

Zbog toga će Novak morati da tempira formu savršeno jer ga potencijalno teži zadatak čeka u četvrtfinalu, nego u polufinalu. Uz sve to postoje igrači koji odlično igraju na travi, a koji se ne nalaze ni na listi nosilaca. To je slučaj sa Nikom Kirjosom kog će svako želeti da izbegne u prva dva kola.

Nosioci na Vimbldonu
Foto: Wimbledon

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar