Foto: Tanjug / AP Photo/Kamran Jebreili

Češki teniser Jirži Veseli izborio je finale turnira u Dubaiju, pošto je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:1, po setovima 6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3).

Meč je trajao tri sata i 16 minuta, a rival Veselom u finalu biće Andrej Rubljov, koji je pobedio Huberta Hurkača sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Veseli je u prvom setu stigao do brejka već u drugom gemu, ali je kasnije izgubio svoj sevris, pa je prvi deo rešen u taj-brejku. Tamo je Šapovalov bio bolji nakon 16 poena za vođstvo od 1:0.

U drugom setu viđena je samo jedna brejk prilika i to za Čeha, ali je Kanađanin uspeo da sačuva svoj servis i ponovo se otišlo u taj-brejk.

Veseli je u tom delu četiri poena osvojio na servis rivala što mu je bilo dovoljno da uđe u odlučujući set.

Sve je bilo mirno do rezultata 3:3, kada je Kanađamnin prvi pripretio brejk loptom, koju nije iskoristio. Šapovalov je u narednom gemu spasao tri vezane brejk prilike i uspeo je da izjednači na 4:4.

Veseli je poklekao u narednom gemu i Denis je servirao za pobedu. ni to mu nije bilo dovoljno kako bi se plasirao u finale, pošto je Čeh uzvratio udarac i izjednačio na 5:5.

Usledila su dva sigurna gema i pobednika je doneo taj-brejk u kom je Veseli osigurao finale Dubaija i šansu za 500 ATP poena.

Podsetimo, Veseli je u četvrtfinalu pobedio Novaka Đokovića sa 2:0 u setovima.

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar