Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Janik Siner je uspeo da posle lošeg početka meča ostvari pobedu protiv Francuza Korentana Mutea i sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:2 obezbedi mesto u osmini finala turnira.

Italijan je tako nastavio i pohod na prvo mesto na ATP listi, ali je mnoge zanimalo da prokomentariše i najbolji meč dosadašnjeg otka turnira.

Njegov zemljak Lorenco Museti je posle velike borbe poražen u pet setova od Novaka Đokovića u duelu koji je završen u 3.08 ujutru ššto je najkasnije završen meč u istoriji Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje da li je uspeo da odgleda bar neki deo spektakularnog duela, Siner je imao zanimljiv odgovor.

“Meč Novaka i Lorenca sam počeo da gledam sinoć, a nastavio jutros. Meč je bio sjajan i naročito visokog nivoa u odnosu na uslove i vreme noći kada je započet i završen. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga“.

Ialijan je bio oduševljen Novakovom igrom, ali je pohvalio i svog zemljaka.

„To kako je Novak rešio sve izazovne situacije na terenu je bilo začuđujuće za ispratiti, iako se mora reći da je Lorenco odigrao neverovatan meč. Velika šteta što je na kraju ovako izgubio, jer su njih dvojica ovde igrali onaj neverovatan meč pre nekoliko godina u kome je takođe imao značajnu prednost – i zbog toga mi je krivo. Mislim da je ovo bilo odlično iskustvo za njega kroz koje je mogao da vidi na kom nivou je trenutno njegov tenis, pogotovo kroz nastup u ovako izuzetnom meču”, zaključuje Siner.

BONUS VIDEO Novak: Šta još može da se desi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar