Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Neverovatno šta se dešava u svetu tenisa ove godine

Nemački teniser Aleksandar Zverev mogao bi da postane prvi teniser sveta, iako je doživeo povredu na Rolan Garosu i gotovo izvesno neće nastupati na ovogodišnjem US Openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Trenutno prvo mesto na ATP listi drži Danil Medvedev, koji je nedavno nasledio Novaka Đokovića, koji je ostao bez mogućnosti da brani čak 4.000 bodova u tekućoj sezoni.

Kako bi Rus ostao na vrhu i u narednim mesecima potrebno mu je prvo da stigne barem do finala u Los Kabosu, a ako to ne uspe, moraće na mastersu u Montrealu da igra četvrtfinale. Druga mogućnost je da u Los Kabosu igra polufinale, pa da mu u kanadskom gradu bude dovoljno treće kolo.

Ukoliko na oba turnira ostvari bolje rezultate od navedenih ne mora da brine, ali ukoliko kiksne, što mu nije strano ove sezone, Zverev će biti prvi na listi.

Svoju šansu za prvo mesto do kraja godine tražiće i Rafael Nadal, koji ne brani ništa od bodova u drugom delu sezone, ali i Karlos Alkaraz koji je doživeo veliki uspon u poslednjih nekoliko meseci. U toj priči ne treba zaboraviti ni Stefanosa Cicipasa, dok je Novak Đoković trenutno bliži ispadanju iz top 20 nego prvoj poziciji.

BONUS VIDEO Sporni poen na meču dublova zbog kojeg je Zverev poludeo i izvređao sudiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar