Nikoloz Basilašvili
Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Izdanje Indijan Velsa za 2021. godinu će zauvek biti zapisano u istorijskim knjigama jer se desio pravi teniski presedan.

PROČITAJTE JOŠ

Ove godine su mesta u polufinalu „petog grend slema“ izborila četiri tenisera koji se ne nalaze među najboljih 25 igrača na planeti.

Najbolje plasiran je Kameron Nori koji je trenutno 26. igrač sveta i koji igra sezonu karijere, dok je najveći podvig napravio Tejlor Fric koji je izbacio Aleksandera Zvereva. Amerikanac je trenutno 39. igrač sveta, pre samo šest meseci je imao operaciju kolena, a sada je uspeo da spasi dve meč lopte i na kraju sa 4.6, 6:3, 7:6(3) savlada Nemca.

Uz njih su mesto u polufinalu naši i Grigor Dimitrov nakon senzacije turnira i izbacivanja Danila Medvedeva, te Nikoloz Basilašvili koji je uspeo da eliminiše Stefanosa Cicipasa.

Po prvi put u istoriji masters turnira, koji se igraju od 1990. godine, nijednog igrača iz Top 25 nema u polufinalu. To se prvi put desilo na 280. organizovanog mastersu od tada. Podatak koji jasno govori kako bi mogao da izgleda muški tenis u godinama pred nama.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar