Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Kameron Nori briljira na turniru u Indijan Velsu na kojem je stigao do polufinala čime je samo stavio šlag na tortu na sjajnu sezonu koju ima iza sebe, ali se čini da mediji ne pridaju dovoljno pažnje njegovim rezultatima.

PROČITAJTE JOŠ

Centralna priča mastersa u pustinji bila je eliminacija Danila Medvedeva koji je ispao od Gregora Dimitrova i na taj način propustio da titulom privremeno skloni Novaka Đokovića sa prvog mesta na ATP listi.

Kameron Nori je sa druge strane u Indijan Velsu uspeo da nadmaši Novaka Đokovića.

Britanac je prvo pobedom u osmini finala protiv Tomija Pola stigao do 44. pobede ove sezone, da bi pobedom u četvrtfinalu protiv Švarcmana stigao i do 45. trijumfa u 2021. godini.

Najbolji teniser planete Novak Đoković  je ove godine stao na „koti 44“, koliko ima trijumfa do sada, pa je Britanac uspeo da ga pretekne, a imaće priliku da taj skor popravi i da se bori za najveću titulu u karijeri.

Dugo je trebalo Noriju da pokaže svoj kvalitet i talenat. Ovaj Britanac koji je već napunio 26 godina, nekako je sve vreme prolazio ispod radara, jer bi njegovi sporadični rezultati kada bi na momenat bljesnuo bili nedovoljni da šira javnost obrati pažnju na njega.

Ipak, ove godine je konačno uspeo da probije određene barijere i počne da pravi rezultate koji su ga približili samom vrhu.

Nori je upravo ove godine osvojio svoju prvu ATP titulu kada je trijumfovao na turniru u Los Kabosu pobedom u finalu nad Brendonom Nakašimom.

Pored toga je igrao finala Estorila, Liona, Kvinsa i San Dijega, iako je do sada u karijeri do ove godine samo jednom uspeo da stigne do meča za titulu na ATP nivou.

U dva od tri poraza u finalima igrao je protiv TOP 10 tenisera, Stefanosa Cicipasa i Matea Beretinija pružajući veliki otpor.

Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Partije na ovogodišnjem Indijan Velsu pokazali su da može da ostvari rezultat i na najjačim teniskim turnirima čime je napravio sledeći korak ka svetskom vrhu. To mu na sledećoj ATP listi donosi minimum 20. mesto, a plasman u finale i borba za titulu bi mogle da ga podignu do 16. pozicije.

Ono gde još uvek inje napravio iskorak i što je sledeća stvar koju mora da uradi da bi se približio vrhu jesu grend slem turniri. Na sva četiri najveća teniska turnira maksimalan rezultat mu je plasman u treće kolo, s tim što je na tri to uradio tek ove godine, pa je i tu na neki način napravio korak napred iako je on i dalje previše sitan. Međutim, napredak na listi će mu omogućiti i bolji žreb i šansu da već u Australiji ode bar korak dalje.

Njegova pomalo konzervativna igra gde se oslanjao na defanzivu odmagala mu je i usporavla njegov razvoj dok je nije podigao na viši nivo i usavršio je. Odličan forhend spin iz kontre, ravan bekend i odlično kretanje često izluđuje protivnike na terenu jer je jako teško ostvariti direktan poen protiv njega.

Trenutno je u seriji od osam pobeda u devet mečeva na poslednja dva turnira.

Nakon što je u San Dijegu pobedio Šapovalova i Rubljeva pre poraza u finalu od Kaspera Ruda, sada je u Indijan Velsu redom pobeđivao  Sandgrena, Bautistu Aguta, Pola i Švarcmana.

Prepreka za prvo masters finale će mu biti razigrani Gregor Dimitrov koji skida skalpove TOP 10 igračima, a ukoliko uspešno prebordi i tu prepreku imaće šansu da zaigra za trofej karijere.

Kamereon Nori možda nije u centru medijske pažnje, ali trenutno igra vrhunski tenis i polako se probija ka svetskom vrhu.

BONUS VIDEO Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar