Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Majkl Džojs, bivši trener ruske teniserke Marije Šarapove, podržao je američkog tenisera Sema Kverija koji je pobegao iz karantina u Sankt Peterburgu, pošto je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Džojs je najdalje dogurao do 64. mesta ATP liste i to još 1996. godine, kada je morao da prekine sa karijerom zbog povrede šake.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre 16 godina počeo je da radi sa Šarapovom i u njenom timu bio je do 2010. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Amerikancu preti suspenzija zbog bežanja iz Rusije

On je rekao kako sasvim razume odluku Kverija da ne prihvati hospitalizaciju u Rusiji i da bi i on učinio isto da je bio na njegovom mestu.

„Bez šale, i ja bih uradio to isto da imam suprugu i bebu od osam meseci. Nema šanse da bih prihvatio da budem u sovjetskoj bolnici, da budem 14 dana odvojen od deteta“, poručio je Džojs preko Tvitera.

Kveri je, podsetimo, unajmio privatan avion kako bi napustio Rusiju, iako mu je bilo naloženo da se javi u bolnicu.

Prekrio je protokol o kovidu, ATP je pokrenuo istragu i veruje se da će zbog svega biti žestoko kažnjen.

To znači da bi mogao da plati novčanu kaznu do 100.000 dolara ili da čak bude suspendovan u trajanju do maksimalno tri godine.

S druge strane, ima i onih koji smatraju da je Kveri žestoko pogrešio.

Aleksander Zverev, koji je u Kelnu pobedom nad Fernandom Verdaskom od 6:4, 6:1 izborio plasman u četvrfinale, poručio je da je Amerikanac napravio grešku.

„Slika Rusije u američkim medijima nije baš dobra. Ja sam bio u Sankt Peterburgu 2016. godine i nije tamo toliko loše koliko neki misle. Sada je u problemu sa ATP. Sem nije ispao baš pametan“, rekao je Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar