Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Huan Martin Del Potro rastužio je celokupnu tenisku javnost i objavio da se posle turnira u Buenos Ajresu povlači iz tenisa, a na konferenciji mu je bilo i preteško da govori o tome.

Iako su svi sa nestrpljenjem očekivali njegov povratak, Argentinac će reći zbogom tenisu u svojojoj domovini.

PROČITAJTE JOŠ

Na konferenciji za medije pred turnir, Del Potro je javnosti saopštio loše vesti, uz duga zastajkivanja, pauze i momente kada je želeo da se seti najboljih reči u ovako teškom momentu.

Nije mogao ni da zadrži suze.

„Želim na početku konferencije da kažem nešto o čemu razmišljam već dugo vremena. Ovo je jedna od najtežih poruka koju sam ikada morao da prenesem. Ceo svet se nada da ću se vratiti tenisu. Neće biti tako, ovo će biti više oproštaj, nego povratak“, procedio je kroz zube legendarni Argentinac.

Onda je sve objasnio.

Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

„Pokušavam da nađem snagu da nastavim dalje. Koleno mi stvara noćne more. Već nekoliko godina pokušavam da nađem razne alternative, intervencije, lekarsku pomoć. Ni dan danas nisam u tome uspeo. Nikada nisam zamišljao da se predam i da odustanem, a da ne igram. Zato sam odlučio da to bude u Buenos Ajresu“, rekao je Del Potro između ostalog.

Delpo je osvojio US Open 2009. godine, igrao je dva puta četvrtfinale Australijan opena, na Vimbldonu i Rolan Garosu dolazio je do polufinala. Ima još srebro i bronzu sa Olimpijskih igara, na kojima je pobeđivao Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar