Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kakav šok za vicešampiona.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Danski teniser Holger Rune eliminisao je u četiri seta Stefanosa Cicipasa sa 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Danac je zakazao derbi sa norveškim igračem Kasperom Rudom u četvrtfinalu pariskog grend slema.

Rune je igrao hrabro, bez ustezanja protiv prošlogodišnjeg finaliste Rolan Garosa, ali ni Cicipas nije bio na svom najvišem nivou.

Danac je dobro servirao, Cicipas je pokušavao da rano napadne njegov servis i u poslednjem gemu mu je to prošlo do brejk šanse.

Rune ni tada nije ustuknuo već je napao paralelu, rizikovao je i promašio, ali odmah zatim pogodio vanserijski forhend viner.

Poništio je drugu brejk loptu servisom, onda je to uradio i sa trećom, as udarcem, jednostavno bio je maksimalno inspirirsan.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Forhend paralelom je došao do prve meč lopte, a posle tri sata igre, iskoristio ju je za senzaciju turnira.

Rune je u čitavom meču imao više direktnih poena, čak 54, naspram 38 grešaka, udarao je lopticu najjače što je mogao, a i bekhend paralelom je činio mnogo štete rivalu.

Prvi set je dobio  posle preokreta, jer je Cicipas napravio prvi brejk za 3:1. Rune je odgovorio sa dva brejka i treću set loptu je pretvorio u vođstvo 7:5.

Drugi set je počeo bolje za Holgera, mada je propustio tri šanse da uzme servis Grku već u trećem gemu. Jedinu šansu Stefanos nije ispustio u osmom i kada je poveo 5:3, te izjednačio u setovima.

Danac je u trećem napravio brejk u šestom gemu, i to dobivši gem sa nulom, dok je u četvrtom sa dva brejka otišao na 5:2, pa mu nije naškodilo što je izgubio jedan svoj servis u osmom gemu, jer je priveo meč kraju za pobedu karijere.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar