Foto: Reuters/Tony O'Brien/Guliver

Višestruki polufinalista Vimbldona, Britanac Tim Henman, izjavio je da su Rodžer Federer i Endi Mari frustrirani što ove godine neće biti Vimbldona, ali da su odluku morali da prihvate.

Mari je planirao da se ovog proleća vrati na teren, najkasnije neposredno pred sezonu turnira na travi, ali je prekid sezone u martu uslovio da sve stane.

Pandemija koronavirusa uzela je maha, sva takmičenja su otkazana barem do polovine jula, što je jako razočaralo Marija, ali i Rodžera Federera, koji je prošle godine stigao do finala.

„Video sam Endija kako trenira pre nekoliko nedelja, nadao se da će možda zaigrati u Majamiju. Posle tako duge pauze i napretka koji je načinio, biće svakako mnogo frustriran jer je bio jako blizu povratka. Dugo nije igrao singl na Vimbldonu, biće praktično četiri godine otkako je bukvalno na jednoj zdravoj nozi odigrao meč sa Semom Kverijem. Onda je prošle godine igrao dubl i miks dubl. Sve to pokazuje koliko mu takmičenje nedostaje. Sada mora da nastavi da održava kondiciju kako bi bio sto odsto spreman i u stanju da zaigra kasnije tokom godine“, kaže Henman.

PROČITAJTE JOŠ:

On ipak veruje da je vreme na Endijevoj strani i da ćemo ga još gledati na najvećim takmičenjima.

„Ako mu telo dozvoli, verujem da će još moći da se takmiči. Sećam se kako sam igrao sa Agasijem koji je pre toga imao pauzu od 18 meseci. Vratio se svež i motivisan i igrao je skoro do 36. godine. To bi se u to vreme smatralo starim za tenis. Ja sam prestao da igram sa 33 i bio sam među veteranima u tom periodu. Uz nove tehnike treniranja i mogućnost sprečavanja povreda, uz Endijevu motivaciju i ukoliko mu telo to dozvoli, verujem da će biti još Vimbldona za njega“, smatra Henman.

Isto se odnosi i na Švajcarca Rodžera Federera, koji će u avgustu proslaviti 39. rođendan.

„Turnir je otkazan, isto je za sve. Znam da je Rodžeru oduzeta još jedna prilika za titulu na Vimbldonu. Izrazio je koliko je očajan zbog toga, ali razumeo je odluku, ona će uticati na mnoge na različite načine. Pričao sam sa Endijem, Rodžerom, Felisijanom Lopezom, koji je uključen u turniru u Madridu. Nekoliko poruka sam razmenio sa Tomijem Hasom, razgovarao sam sa Polom Anakonom, takođe i sa Džimom Kurijerom. Ovo su izazovna vremena i niko ne zna šta sledi. Ostaje nam da sedimo i čekamo, sledimo uputstva zdravstvenih službi kako bi sve ovo prošlo“, poručio je Henman, koji je pozvao sve na strpljenje, jer je bitka sa pandemijom sada prioritet celog sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram