Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nema kraja nemilim događajima

Ovogodišnji Vimbldon ne protiče baš u najboljem redu, pošto su nakon otkaza Marina Čilića i Matea Beretinija usledila dva nova odustanja – Grigora Dimitrova i Danke Kovinić.

PROČITAJTE JOŠ:

Dimitrov je igrao protiv Amerikanca Stiva Džonsona, dobio je prvi set sa 6:4, ali je osetio bol u nozi, zbog čega je morao da preda meč.

U trenutku predaje bilo je 5:2 za Džonsona u drugom setu. Amerikanac će u drugom kolu igrati protiv Rajana Penistona, koji je sa 3:0 savladao Švajcarca Laksonena.

Od svog prvog meča na trećem grend slemu u sezoni odustala je Danka Kovinić, koja je osetila bol u leđima. Crnogorka je trebalo da igra protiv Sone Kartal, 226. teniserke sveta.

„Bila je borba sa vremenom, uspeli smo da svedeno bol na minimum u svakodnevnim aktivnostima, ali za profesionalni meč nije dovoljno. Nije svejedno otkazati učešće na grend slemu, ali zdravlje je najbintije“, poručila je Kovinić preko društvenih mreža.

Podsetimo, Čilić i Beretini su takođe morali da se oproste od nastupa na Vimbldona, pošto su bili pozitivni na koronavirus. Zbog njih dvojice u opasnosti su i Rafael Nadal i Novak Đoković, koji su neposredno pre turnira trenirali sa Italijanom i Hrvatom.

BONUS VIDEO Retko viđena scena- Rud u šoku zbog odluke sudije

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar