Stefanos Cicipas Foto: TANJUG/AP Photo/Michel Euler

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je Završni masters 2019. godine, ali od tada nije napravio veći iskorak.

Tako smatra i Greg Rusedski, teniski stručnjak koji je posle Cicipasovog poraza od Janika Sinera, a onda i povlačenja s turnira u Torinu zbog povrede, imao zanimljivo viđenje igre Grka.

PROČITAJTE JOŠ:

Cicipas je ove godine osvojio samo Los Kabos, lani je uzeo masters u Monte Karlu i Majorku, pre dve godine opet Monte Karlo i turnir u Lionu, tokom pandemijske 2020. samo Marsej, a 2019. Estoril, Marsej i Završni masters.

Stizao je do završnica grend slemova i drugih turnira u 17 navrata, ali nije uspevao da dođe do najvećih trofeja. Zbog toga Rusedski za 24-godišnjeg grčkog igrača smatra da „ide unazad“.

„Kad pogledate obojicu tenisera, vidite da je Siner napredovao već na prvu. Cicipas je otišao unazad. Bekhend mu nije baš dobar. Siner je znao tačno šta mu treba da pobedi ovog čoveka i to je bio jednostran meč. A Siner je sigurno bio prezadovoljan što je lako prošao. Mislim da je u prvih šest meseci godine Cicipas bio briljantan. U Australiji je igrao verovatno najbolji tenis života. Mark Filipusis se vratio u tim i uzeo je titulu u Los Kabosu. A onda odjednom, taj odnos se raspao nije bilo potrebne komunikacije i on nije teniser kakav je bio. Bekhend slajs se pogoršao, blok ritern je se pogoršao, drugi servis nema pravu preciznost“, rekao je Rusedski za „Amazon Prajm Video“.

Dodao je svojoj analizi i jedno predviđanje za početak 2024. godine gde ne misli da će Grk otići daleko u Australiji.

„Žao mi je, ali on više nije taj teniser s početka sezone. A ako ne napravi popravke na početku 2024, neće biti u Top 10 s početka godine i ispašće rano u Australiji“, kazao je Rusedski.

Cicipas je u Torinu poražen od Sinera u dva seta, a da nije imao nijednu brejk loptu, potom se povukao kad je već počeo meč sa Holgerom Runeom u drugom kolu „zelene grupe“.

BONUS VIDEO: Novaku uručen trofej za najboljeg tenisera na kraju godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar