Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Potpuna ludnica nastala je nakon što se povukao Grk.

Nakon što se grčki teniser Stefanos Cicipas povukao sa Završnog mastersa u Torinu, nastala je prava zbrka u „Zelenoj grupi“ u kojoj je i Novak Đoković.

U prvom kolu Đoković je pobedio Holgera Runea sa 2:1, dok je Janik Siner bio bolji od Cicipasa u dva seta.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi meč u drugom kolu igrali su Cicipas i Rune, a Grk je predao meč zbog povrede leđa i umesto njega u trećem kolu igraće Hubert Hurkač.

Poljak jedini neće imati šanse da se plasira u polufinale, dok postoji scenario po kom bi Đoković mogao da ispadne sa turnira.

Ipak, sve bi moglo da bude rešeno već posle meča protiv Sinera koji se igra od 21 čas.

Pobedom protiv Italijana Đoković bi se i zvanično plasirao u polufinale, dok bi se u poslednjem kolu u duelu Sinera i Runea odlučivalo za prolaz dalje.

Ukoliko Siner pobedi Đokovića, postoji čak šest različitih scenarija za poredak u „Zelenoj grupi“.

Pobeda Sinera rezultatom 2:0 bila bi najgori mogući scenario za srpskog tenisera, jer bi pobedom Runea nad Sinerom u trećem kolu ispao, bez obzira na rezultat njegovog meča sa Hurkačom.

Takođe, postoje i dva scenarija po kojima bi Đoković ispao, ukoliko izgubi od Sinera sa 2:1. Za prvi bi bila potrebna pobeda Runea u trećem kolu nad Sinerom 2:0 ili 2:1 i da Novak slavi sa 2:1 ili izgubi od Hurkača.

Što znači i ukoliko Novak izgubi od Sinera sa 2:1, Rune pobedi Italijana u 3. kolu, za prolaz dalje Novaku će biti potrebna pobeda od 2:0 na Hurkačom.

BONUS VIDEO Đoković podigao pehar u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar