Goran Ivanišević
Foto: Nova.rs

Užasno teški uslovi sa kojim se suočavaju igrači, otud i ne čudi što je Danil Medvedev rekao da će na kraju "neko ovde umreti da bi se opametili".

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Čak i oni koji godinama dolaze na US Open se slažu da je prethodnih dana vreme izazovnije nego ikada pre. Velika temperatura, jako sunce i ogromna vlažnost vazduha (preko 60 odsto tokom čitavog dana) čine da uslovi za igru izgledaju izuzetno teški.

PROČITAJTE JOŠ

Goran Ivanišević je najpre odradio trening sa sinom, a onda je na red došao i sparing sa Novakom Đokovićem od 45 minuta. Novaku je bilo neophodno da trenira sa nekim ko je bio sjajan server, a ujedno i igra levom rukom, pa je logično izbor pao na Ivaniševića.

U jednom trenutku je hrvatski strateg radio i u paru sa Karlosom Gomez-Ererom što je samo pokazatelj koliko je fizički spreman Đoković koji je bio sam sa druge strane mreže.

Ipak, nakon gotovo dva sata provedenih na suncu, Ivanišević je morao da se povuče u hlad, stavi hladan peškir na glavu i odmori. Miljan Amanović, fizioterapeut tima, upitao ga je da li je sve u redu, a Ivanišević je uzvratio da mu da samo par trenutaka da odmori.

To je bio najbolji pokazatelj brutalnih uslova kojima su izloženi igrači.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar