Gonzalo Eskobar i Ariel Behar
Gonzalo Eskobar i Ariel Behar; Foto: Starsrport/Serbia Open

Nakon trijumfa u Beogradu usledilo je veliko slavlje na dobro poznatom mestu.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Gonzalo Eskobar i Arijel Behar završili su takmičenje na Rolan Garosu u osmini finala porazom od Loja Glaspula i Harija Heliovare sa 6:4, 6:2, a teniser iz Ekvadora se prisetio trenutaka iz Beogarda.

PROČITAJTE JOŠ

Kako i ne bi kada su upravo na Serbia openu osvojili treću zajedničku ATP titulu i prvu u 2022. godini. Oduševljen je našom državom.

„Definitivno je to bila sjajna nedelja u Beogradu. Bilo je posebno igrati taj meč protiv Pavića i Mektića, neverovatna nedelja za nas, jer nismo dobijali mnogo mečeva pre toga. Dobili smo mnogo samopouzdanja, čak i na Rolan Garosu smo se vraćali na ono dobro što smo uradili u Beogradu i pokušavali da pratimo taj put. Nažalost, ispali smo, ali mislim da imamo dobru godinu i radujem se sledećem turniru“, počeo je Eskobar za Nova.rs.

Gonzalo Eskobar
Gonzalo Eskobar; Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Otkrio je i da je imao vremena da vidi Beograd, a pogotovo je istakao jednu kafanu u Skadarliji.

„Ne znam ime onoga što smo jeli, ali bilo je to meso (ćevapi, prim.aut). Izašli smo tri puta, dva puta smo bili u kafani ‘Tri šešira’ (rekao je to na srpskom prim. aut) i otišli smo na još jedno poznato mesto, ali se ne sećam imena sada. Pavić je bio tamo to veče, njegov trener Vlade Kaplarević nam je preporučio to mesto i dopalo mi se mnogo, pogotovo ljudi tamo i radujem se povratku u Srbiju“, rekao je za Nova.rs uz ogroman osmeh.

Mate Pavić i Nikola Mektić
Mate Pavić i Nikola Mektić; Foto: Starsrport/Serbia Open

Želi da nastavi da igra u prestonici Srbiji, pa čak i da dolazi znatno češće zbog sjajnih uslova za trening.

„Planiramo da se vratimo u Beograd da branimo titulu. Kada god se održava turnir to je za nas prva opcija, čak sam rekao i Ćaćiću da želim da treniram svake nedelje kada je to moguće tamo. Jako mi se dopalo i sada ću imati nedelju dana posle ovog turnira i možda odem tamo. To je jedna od opcija na koju računam.“

Pojasnio je i da neretko trenira sa igračima sa Balkana.

„Trenirao sam i sa Brkićem i sa Ćaćićem, ali i sa Škrugorom, pa i Kecmanovićem, znam ga još od kada je bio na IMG. Imam dobar odnos sa njim“, završio je Eskobar.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar