Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Najbolji teniser planete Novak Đoković poprilično se namučio u meču prvog kola Australijan opena, ali je uspeo da pobedi mladog hrvatskog igrača Dina Prižmića u četiri seta i posle četiri sata i jednog minuta tenisa.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Pokazao je da je fizički spremniji od mnogih igrača uprkos tome što ima 36 godina i što u maju puni 37. Jedan od razloga zbog čega se često šali da igra kao mladić jeste rutina, a vitalan deo te rutine je joga.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je joga izazovom napravio pometnju na društvenim mrežama, pa su mnogi pokušavali da ga kopiraju, a sada je, posle meča sa Prižmićem, podsetio kako mu izgleda svakodnevica.

Podelio je fotografiju gde seda u poziciju kao za meditiranje i napisao je „ommmm“, a takva priprema će mu svakako pomoći da se što bolje oporavi do srede.

Klasa koju Novak poseduje i koju pokazuje godinama, ne bi bila mnogo delotvorna da ne održava telo u gotovo savršenom stanju za svoje godine i potrošenost, što se vidi i po mukama kroz koje sada prolazi Endi Mari.

Prižmić je u četiri seta uspeo da namuči Srbina i osvoji taj-brejk u drugom setu, pa je Novak sa 6:2, 6:7 (5), 6:3 i 6:4 savladao 18-godišnjeg Splićanina.

Naredni rival mu je Aleksej Popirin, koji je prošao Marka Polmansa u prvom kolu, a Đoković u Melburnu igra za svoju 11. titulu, 25. ukupno sa grend slemova.

Foto: Printscreen Instagram / Djokernole

BONUS VIDEO: Godina u kojoj je Novak Đoković obarao rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar