Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Federer je na pragu 40. godine života, ali i dalje ne razmišlja o odlasku u penziju. Iako je jasno da mu je sve teže da se fizički spremi i da već duže nema rezultata, Švajcarac je uporan da nastavi sa karijerom.

PROČITAJTE JOŠ

Američki trener Pol Anakon, koji je sa Federerom radio u periodu od 2010. do 2013. godine objasnio je zašto Federer i dalje igra, i da čak ima i šanse da napravi dobar rezultat na Rolan Garosu.

„On ima impresivnu perspektivu, zna šta je zaista važno, poznaje sebe dobro i svestan je šta ga uzbuđuje. Njemu nedostaje taj mentalni zamor što je za osobu koja je tako dugo delo elite, nešto normalno. Voli tenis iznad svega, igru, ali i sve što ide uz to. Uživa u putovanjima po svetu sa svojom porodicom, da upoznaje druge ljude i kulture. On je jedan od najtalentovanijih sportista u istoriji, i genije je na mentalnom nivou. Ima 39 i i dalje se bori za najvažnije stvari“, kaže Anakon.

Iako šljaka nije nikada bila podloga na kojoj je Švajcarac voleo da igra, Anakon misli da on može do dobrog rezulatat na Rolan Garosu.

„Očigledno je da on može da igra dobro i na šljaci. Ono što je uradio 2019. u Parizu bilo je sjajno i da nije bilo Nadala, osvojio bi sigurno više titula na Rolan Garosu. Čak i danas, iskreno verujem da samo Novak, Rafa i možda Tim, zavisno od raspoloženja, su igrači koje je Federeru teško da ih pobedi. Što se tiče ostalih, teško da mogu da budu bolji od Federera“, smatra Pol.

Federer već dosta dugo nema ozbiljan rezultat na šljaci, očigledno neki i dalje veruju da on može da bude relevantan faktor.

Poslednju titulu na ovoj podlozi je osvojio na turniru u Istanbulu 2015. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar