Federer odgovorio na pitanje o penziji: Moram da razmislim

Tenis 07. jul. 202122:50 > 22:51
Podeli:
Foto: EPA-EFE/AELTC / Ben Solomon

Švajcarski teniser Rodžer Federer razočaran je posle teškog poraza od Huberta Hurkača u četvrtfinalu Vimbldona.

Hurkač je savladao nekada najboljeg tenisera planete i jednog od najboljih u istoriji sa 6:3, 7:6 i 6:0 i otišao je na megdan Mateu Beretiniju, a Federer kući.

PROČITAJTE JOŠ:

Već neko vreme je evidentno da Švajcarac igra dobro, ali ni blizu onome kako je nekad igrao. Pa čak i pre dve godine kada je bio u finalu londonskog grend slema.

Zbog toga se sve intenzivnije priča o njegovom penzionisanju, tim pre što u avgustu puni 40 godina.

Pričao je o tome kako se ove godine jedva vratio takmičenju, ali i da oseća kako konstantno napreduje, iako je očito da u njegovoj igri nešto fali.

„Stvarno ne znam. Moram da se regrupišem i dobro razmislim o svemu. Moj cilj je bio da igram Vimbldon i pokušam da osvojim još jednu titulu. Ove godine sam uspeo da dođem i zbog toga sam vrlo srećan. Prošle godine smo imali pandemiju koronavirusa i Vimbldona nije bilo. Moram da odmorim nekoliko dana i odlučiću da li ću igrati na Olimpijskim igrama“, rekao je Federer.

On sa Vimbldona ima osam trofeja, a Olimpijske igre u singlu nije osvajao. Zato je bilo očekivano da će ove godine pokušati verovatno poslednji put da napadne deveti trofej u Londonu i zlato u Tokiju.

Za to se pripremao godinu dana unazad i išao na operacije kolena od kojih se vratio tek u Dohi. Više puta je istakao da mu se još ne ide u penziju i to je ponovio ovog puta, mada priznaje da je razmišljao o povlačenju.

„Ne bih još u penziju. Kad ste u procesu u kojem sam ja, morate da idete polako, ne možete iz koraka da preskočite planinu. Vimbldon je bio prvi korak. Sada je sve gotovo i moram da sednem, razmislim i odmorim se. Moram da vidim kako moje telo reaguje, u kakvom je stanju um i kako su mi kolena. Videli smo u Haleu protiv Ože-Alijasima i danas protiv Hurkača da se mučim s vremena na vreme. Moram da odvojim malo vremena i donesem prave odluke. Cilj je da igram, nadam se da do penzije neće još doći“, rekao je Federer.

BONUS VIDEO: Ovako je Đoković izašao na kraj sa Fučovičem u četvrtfinalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar