Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Švajcarski teniser Rodžer Federer eliminisan je u četvrtfinalu Vimbldona od Huberta Hurkača u tri seta.

Hurkač je napravio senzaciju na terenima Ol Ingland klaba i možda poslednjem Federerovom Vimbldonu, na kom je slavni Švajcarac sa 6:3, 7:6 i 6:0 potpuno razbijen.

PROČITAJTE JOŠ:

Hurkač je završio posao za sat i 51 minut borbe, a jedino je u drugom setu Federer bio konkurentan i imao je svoju šansu.

Da je tada dobio tesan set, možda bi i uspeo da preokrene, ali je Hurkač daleko bolje riternirao, imao je više vinera i mnogo manje neiznuđenih grešaka.

Čak 31 je napravio Švajcarac koji često nije ličio na sebe, ili bar ne na nivo koji od sebe očekuje. Videlo se i da nije toliko smiren na terenu kao što je nekada umeo da bude.

Prvi set je Hurkač dobio brejkom u šestom gemu. Federer je imao šansu da meč na svoju vodenicu pokrene već posle četvrtog kada je spasao tri brejk lopte.

Međutim, Hurkač je bio sigurniji u gemovima na svoj servis, pa je posledica bila četvrta iskorišćena brejk šansa za 4:2 posle čega Rodžeru nije bilo povratka u tom delu igre.

Drugi set je doneo žešću borbu. Federer je brejkom poveo sa 2:0, onda se izvukao iz veoma neugodne situacije u trećem gemu, ali je popustio u sedmom.

Tada je Hurkač oduzeo servis Švajcarcu i uveo set u taj-brejk u kom je bio bolji. Treći set je Federer ispustio veoma lako, kao da je reč o mnogo slabije rangiranom teniseru od top 10.

Hurkač ga je u tom delu igre prosto „pometlao“ sa terena jer je napravio sva tri brejka i otišao na megdan boljem iz okršaja Matea Beretinija i Feliksa Ože-Alijasima.

BONUS VIDEO: Kako je Đoković završio posao sa Fučovičem i otišao u polufinale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare