Ne dešava se često da možemo da čujemo ovakve verbalne razmene javno, ali sada je bilo urnebesno gledati kako se nadmudruju.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

U jednom momentu su novinari u Londonu želeli da saznaju koji će meč protiv Rodžera Federera pamtiti njegovi najveći rivali Rafael Nadal, Endi Mari i, naravno, Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Odmah je Federer dobacio da „sigurno neće nijedan od njih izabrati poraz“ i tako pripremio teren za dobru šalu. Pokazalo se još jednom koliki su majstori neposrednosti i tog ćaskanja svi momci za stolom.

U jednom trenutku došao je red da Đoković pojasni koji meč posebno pamti i iznenadio je Švajcarca, koji verovatno taj susret nije imao ni na kraj pameti.

„Pa, izabrao bih moje prvo grend slem finale, US Open 2007. godine. Izgubio sam taj meč“, nije stigao ni da završi, a Federer je odmah reagovao.

„Sada se pravi fin (smeh). Hvala ti, Novače“, poručio je Federer uz osmeh.

„Nisam završio“, spremno je uzvratio srpski teniser.

Lejver kup Foto: TOLGA AKMEN/NEIL HALL/JUSTIN LANE/EPA-EFE, Shutterstock

„Sada ćemo preći na ostalih 20 i više mečeva“, siguran je bio Federer u ono što ga sada čeka, a prihvatio je to sa osmehom.

„To je bilo moje prvo grend slem finale, bilo je to neverovatno iskustvo za mene u tom trenutku. To je bio prvi meč koji mi je dozvolio da verujem da pripadam tom nivou“, poručio je srpski teniser, a onda poentirao.

„I naravno, Rodžere, izvini, ali finale Vimbldona 2019. godine“, rekao je Đoković podsećajući na finale u kom je spasao dve meč lopte, a onda podigao trofej.

Švajcarac je odlučio da sve zatvori komentarom koji delimično i pojašnjava da mu je taj poraz i dalje jedan od težih.

„Šta se desilo tada? Blokirao sam to“, rekao je Federer kroz osmeh.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Bila je ovo samo još jedna scena koja pokazuje koliko će zapravo nedostajati Federer tenisu, baš i zbog tog smisla za humor koji je sve ređi ovih dana. Uspevao je na taj način da opusti i najveće „tremaroše“, a uvek bi sve uradio savršeno. Kako bi to rekli njegovi navijači peRFektno.

Nadal je imao sličan aršin kada je birao mečeve sa Švajcarcem.

„Pre svega moram da navedem Vimbldon 2008. godine koji je uvek bio specijalan i za mene i za njega (Federer je dodao: Da, da vrlo (smeh). Sada mi se sve vraća). Morao bih da izaberem još jedan meč. Mislim iskreno da je finale Australijan opena 2017. godine bilo posebno zbog različitog značaja. Samo par meseci pre toga smo bili zajedno i pričali smo jer smo bili povređeni. Pričali smo kakve će biti stvari, da li ćemo moći da se vratimo ATP turu na istom nivou i nekoliko meseci kasnije smo igrali finale u Melburnu u pet setova. Bilo je tu još momenata, ali su ovi bili baš posebni“, istakao je Španac.

Jedan lepši kraj Federer nije mogao ni da zamisli jer će sada svi koji su u njegovoj karijeri bili značajni biti uz njega, a jedino za čim ćemo uvek žaliti kao teniski navijači je što ga nismo gledali duže. Čak nam je i 24 godine malo.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

BONUS VIDEO Pozdrav Novaka Đokovića i Rodžera Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram