Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

I dalje trenira.

Rodžer Federe će ostai upamćen kao jedan od najboljih tenisera svih vremena. Legendarni Švajcarac se pre godinu dana penzionisao, a tenis su obeležila velika rivalstva sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Iako je delovalo da će karijeru završiti kao najtrofejniji i najbolji ikada, Federer je ipak ostao iza obojice, a taj epitet sada pripada Novaku Đokoviću kome će zauvek gledati u leđa kada su rekordi i rezultati u pitanju.

Tokom boravka na mastersu u Šangaju ispričao je i kako je doneo odluku da ode u penziju.

„Nisam imao nikakve planove same po sebi, jer sam uvek pokušavao da se vratim i onda sam odjednom shvatio da je to to. I tada sam bio dobro, gotovo je, šta sad? Osećao sam šest meseci da više kontrolišem svoj raspored nego ranije… Jutro posle tog zapaljivog osećaja da sam upravo otišao u penziju, već je bilo bolje, iskreno. Moram da pazim da ne radim previše stvari u isto vreme. Zaista sam srećan što sam zauzet, što sam sa drugim ljudima, sa svojom porodicom, volim da putujem, ponekad moraš da budeš siguran da nađeš pravi balans i osećam da imam to, tako da su stvari sjajne“.

Istakao je da urpkos penziji i dalje vežba i trenira.

„Pokušavam da idem u teretanu četiri puta nedeljno i ne mogu da verujem da to zaista radim. Uredio sam ovakav prostor kod kuće i stavio sam tu mašine, dobio sam sve to nedelju dana posle Lejver kupa u Londonu, tako da sam posle karijere konačno dobio teretanu. Malo je čudno kada sam se penzionisao, pa sada moram da sve to koristim, tako da to radim dobro, i više ne igram toliko tenis, pa moram da pazim šta jedem i slično. Još uvek volim da igram neke egzibicije na putovanjima, pa želim da ostanem u formi i pokušam da izgledam malo bolje“.

Osvrnuo se Federer i na sve pokušaje da se vrati igranju tenisa.

„Kada znate da vam koleno ne dozvoljava da igrate na ovom nivou, ne razmišljate ni o tome da biste mogli da budete na terenu upravo sada. Tako da samo uživate u tenisu kakav jeste, a ja pratim rezultate skoro svakodnevno, volim da vidim šta se tamo dešava. To je nešto o čemu sam mislio, odlično sam se proveo, ali kad se vratim, evo, došao sam ovde u Šangaj i osećam se zaista srećno, kada nisam bliže tenisu, srećan sam gde sam, pa ide sve svojim tokom i to mi se sviđa, nijedan dan nije isti, pa je to sjajno“, zaključio je Federer.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar