EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Karlos Alkaraz i Danil Medvedev su u noći za nama uspeli da izbore plasman u polufinale Mastersa u Indijan Velsu.

Španski teniser je sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1, savladao Aleksandera Zvereva i tako mu se osvetio za poraz na Australijan openu u četvrtfinalu.

Meč je trajao samo sat i 19 minuta, ako ne računamo prekid od skoro dva sata, koji su izazvale pčele.

Prekid se dogodio pri rezultatu 1:1 u prvom setu, a u nastavku je Alkaraz već u četvrtom gemu došao do brejka. Do kraja prvog seta nije viđena nijedna brejk lopta, pa je Alkaraz lako poveo sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom delu igre Zverev je čak tri puta bio slab na sopstvenom servisu, pa je Alkaraz ekspresno došao do 4:0. Ubrzo je brejkom i zatvorio meč, te Zvereva poslao na put za Majami.

Alkaraz će u polufinalu igrati protiv Janika Sinera, koji je rutinski savladao Jiržija Lehečku sa 2:0.

Sa druge strane žreba, Medvedev je sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4, savladao Holgera Runea.

Meč je trajao dva sata, a tokom njega bilo je uzburkanih strasti, pa se Medvedev i Rune na kraju nisu baš srdačno pozdraili, ali većeg skandala nije bilo.

U prvom setu bilo je veoma napeto, Rune je propustio tri brejk lopte u šestom gemu, da bi u narednom sam poklekao na servisu. Međutim, Danas se vratio i izjednačio na 4:4, a onda je Medvedev propustio dve prilike za novi brejk.

Ključan gem u prvom setu bio je 11. pošto je Rus u njemu iskoristio jedniu brejk loptu i onda sa još četiri vezana poena zatvrio set.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi set bio je nešto kraći, a Rune je poveo sa 0:2. Medvedev je onda „dodao gas“ i vezao četiri gema. Rune se od toga nije oporavio, pa do kraja nije imao ni brejk priliku.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv Tomija Pola, koji je posle drame sa 2:1 izbacio Kaspera Ruda.

I prošle godine u Indijan Velsu imali smo polufinale Alkaraz – Rune, dok je Medvedev igrao sa drugim najboljim Amerikancem na ATP listi. Tada je to bio Frensis Tijafo, sada je Tomi Pol.

Novak Đoković je ispao u trećoj rundi od Luke Nardija, koji je kasnije poražen upravo od Pola. Srbin je tako jedini od prva četiri tenisera na svetu, koji nije izborio plasman u polufinale Indijan Velsa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar