Novak Đoković; Foto: Tanjug/ AP Photo/Ariel Schalit

Argentinski teniser Fakundo Bagnis otvoreno je govorio o odnosu ATP prema igračima.

Problem između krovne organizacije profesionalnog tenisa i igrača pojavio se ponajviše pre dve godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je pandemija koronavirusa prekinula održavanje turnira na više meseci, mnogi teniseri nisu imali od čega da se izdržavaju.

Oni najbolji su bili sigurni, ovi ostali su se dovijali, a Novak Đoković je po rečima Bagnisa tada porastao u njegovim očima.

Istovremeno je žestoko kritikovao i Andreu Gaudencija, čoveka koji je u tom trenutku bio suprotstavljen Đokoviću.

„Te 2020. sam doživeo trenutak kad je Đoković pokrenuo PTPA i ATP je bio užasno agresivan prema nama da se pridružimo. Šef ATP-a Andrea Gaudenci nema nikakav odnos prema igračima, bar ne sa onim van top 20. Meni se čak ni ne javlja“, rekao je Bagnis za La Nasion.

Otkrio je i detalj koji je do sada bio nepoznat široj javnosti.

„Zahvalan sam Đokoviću šta je uradio. Video sam da je potpuno uključen na turniru u Rimu, prisustvovao je sastanku dva i po sata, iako nije bilo obavezno, a sutradan je igrao meč. Ljudi nemaju šansu da vide to, ali ja mogu i zbog toga mu skidam kapu“, kaže Bagnis.

Dodao je Argentinac još neke od dobrih stvari koje je srpski teniser uradio prethodnih godina.

„Bio je jedan od onih koji su pomogli tokom požara u Australiji. Bio je jedan od onih koji su predložili da igrači van stotinu najboljih budu potpomognuti tokom pandemije koronavirusa. Možda nije miljenik navijača, možda ponekad pravi greške, ali kad je reč o pomoći nižerangiranim teniserima, uvek će biti u prvom redu“, naveo je Bagnis.

BONUS VIDEO: Trenutak kada Medvedev predaje i Novakov šok na licu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare