Gordan Petrić
Gordan Petrić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić dao je svoj sud o nekim od problema u domaćem fudbalu.

Petrićevi igrači u nedelju igraju protiv Radničkog u Nišu, meč 17. kola Superlige od 19 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto je Partizan u prošlom kolu odigrao nerešeno s Javorom 3:3, a Zvezda je odmakla opet na sedam bodova, Petrića su na konferenciji pred Radnički pitali i o pritisku zbog remija.

„Ma neće, pritisak se stvara na nekoj drugoj strani. I sad kad bih vam iskreno pričao, ono što kažem prijateljima da ne pričam vama, nije mi problem bilo šta da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu to su Zvezda i Partizan. Nekad pravi problem Zvezda, nekad Partizan. Trenutno, poslednjih nekoliko godina pravi ga Zvezda i to je očigledno“, počeo je Petrić.

Iako kaže da mu to ne smeta, smatra da ljudi međusobno ne smeju da stvaraju jaz zbog odnosa dva kluba.

„Nemam ništa protiv toga, ali, to sam rekao i pre dve, tri nedelje, ne smemo da dozvolimo da se narod posvađa zbog fudbala. Da li je pritisak na mojim igračima? Ne, to neko drugi stvara veštački. Znamo da ćemo se boriti da svaki meč odigramo na najbolji mogući način. Bolje je biti ranjeni vuk, nego dresirana pudlica u tom cirkusu. Tako da, igrači su izašli iz tog filma. Bio je pritisak kad sam došao, sad ga nema šta god da se desi“, objasnio je šef struke crno-belih.

Partizan pred 17. kolo zauzima drugo mesto na tabeli sa 34 boda, dok lider Zvezda ima 41.

BONUS VIDEO: Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare