Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser planete Novak Đoković poražen je u trećem kolu mastersa u Rimu od Alehandra Tabila.

I najbolji na svetu imaju ponekad svoje dane kada bi najradije da se isključe, a Novak je na terenu delovao kao da je to ovaj dan i meč sa Čileancem u porazu 6:2, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne pamti se dugo da ga je neko pobedio tako ubedljivo i brzo, za svega 68 minuta na Foro Italiku, ne pamti se da je Đoković serivrao praktično bez tapkanja loptice kao da ga nešto muči i da bi najradije bio na nekom drugom mestu.

Činjenica je, pak, da sve to može da ga košta pred nastavak sezone, mada se bar za sada neće odraziti na plasman na ATP listi.

Novak je ove godine branio četvrtfinale Rima od prošle godine i nije uspeo da odbrani te bodove. Za četvrtfinale je prošle sezone uzeo 180 bodova, a odbranio je 50 zbog čega gubi 130.

Da je ove godine stigao do četvrtfinala, čak bi i profitirao zbog promene bodovanja i dobio bi 20 poena preko 180.

Ovako će ostati na prvom mestu i od ponedeljka, već smo pisali da je bezbedan do Rolan Garosa jer su i Janik Siner i Karlos Alkaraz na bezbednoj udaljenosti, a i povređeni su, ali način na koji je Novak izgubio svakako brine više od činjenice da će od ponedeljka imati 130 bodova manje, odnosno 9.860, naspram 8.770 koliko ih ima drugoplasirani Siner.

BONUS VIDEO: Ivanišević o životu posle Novaka bez stresa i obaveza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar