Novak Đoković i Endi Mari
Foto: Screenshot The Tennis Letter

Endi Mari je odigrao jedan od poslednjih mečeva na Vimbldonu, a ovaj turnir je odlučio da mu priredi spektakularan oproštaj.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Endi Mari odigrao je poslednji meč u karijeri na Vimbldonu, a čovek koji je dva puta osvojio ovaj turnir dobio je oproštaj kakav je i zaslužio.

PROČITAJTE JOŠ

Vimbldon je objavio emotivni snimak u kom su se našla sva velika teniska imena i oprostila od jednog od najboljih igrača u 21. veku. Zbog njega je skovan i termin „Velika četvorka“, ali su ga povrede sprečile da duže bude na najvišem nivou.

Vimbldon je odlučio da priredi specijalnu ceremoniju na kojoj su se pojavile mnoge legende sporta poput Novaka Đokovića, Holgera Runea i Ige Švjontek. Upravo su poslednje dvoje gledali emotivni zagrljaj Đokovića i Marija.

Britanski mediji su pisali da se Federer pojavio u svlačionici i tamo pozdravio sa Marijem…

Pojavila se i čuvena Su Bejker koja je godinama vodila razgovore sa igračima na terenu. Izašla je iz penzije da bi još jednom pozdravila najvećeg britanskog šampiona u ovom veku.

Mari je govorio o duelima sa Đokovićem, Federerom i Rafaelom Nadalom.

„Oni su bili u redu. Nisu bili najlakši momci da ih preskočite. Bio sam tako srećan što sam igrao u ovom periodu. Svi ljubitelji tenisa imaju sreće što su svedoci svega što su postigli. Bilo je neverovatno gledati šta su sve uradili. Neverovatno je bilo biti deo nekih mečeva na Grend slemovima tokom godina. Bio sam srećan što sam uspeo da prođem nekoliko puta u velikim trenucima. Kakvo vreme da budete na turu“, rekao je Endi.

BONUS VIDEO Đoković – jedan od najlepših poena u meču

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar