Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novak Đoković je preko Instagrama uputio poruku Viktoru Troickom nakon što je selektor reprezentacije Srbije okončao profesionalnu karijeru.

Prvi reket sveta je preko ove društvene mreže poručio sledeće:

PROČITAJTE JOŠ...

„Moj drug. Saborac. Bitan deo mog odrastanja i istorije na teniskoj sceni. Zajedno smo podigli najveći timski pehar. Zajedno slavili pobede i tugovali zbog teških poraza. Obojica roditelji, oboje u tim godinama kada se otvaraju nova poglavlja. Kraj sjajne karijere, ali i veliki početak umnožavanja tog dragocenog igračkog iskustva kroz selektorsku ulogu, kroz prenošenje znanja novom šampionima… hvala Ćivša! Srećno!“

Đoković i Troicki, poznati kao veliki prijatelji, zajedno su sa Dejvis kup reprezentacijom osvojili titulu u Dejvis kupu 2010. godine, kada je upravo Troicki doneo reprezentaciji poslednji poen pobedom nad Mikaelom Ljodrom iz Francuske.

Što se tiče međusobnih duela, u karijeri su dvojica tenisera 14 puta stajali jedan naspram drugog, a Đoković je odneo 13 pobeda, dok je Troicki slavio jednom, i to kada su prvi put „ukrstili rekete“.

Podsećamo, Troicki je najavio da će mu Vimbldon biti poslednji turnir u karijeri, a takmičenje je završio porazom u kvalifikacijama od Brendona Nakašime rezultatom 6:2, 5:7, 6:3.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar