Ema Radukanu
Ema Radukanu; Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Teniski trener Dmitrij Tursunov rekao je da je tokom rada sa Emom Radukanu video brojna upozorenja - "crvene zastave", zbog čega je odlučio da prekine saradnju sa mladom britanskom teniserkom.

Nekadašnji ruski teniser rekao je da je savetovao 19-godišnju Radukanu i njen tim da mora da „sluša jedan glas“, preneo je BBC.

PROČITAJTE JOŠ

On je bio četvrti trener Radukanu u poslednjih 15 meseci.

„Pomislio sam da bi kasnije moglo biti problema“, naveo je Tursunov za sajt tenismejdžors.

Radukanu je pobedila u osam od 15 mečeva uz Tursunova, pre nego što su pre dve nedelje prekinuli saradnju.

„Nismo se dogovorili oko uslova i bilo je nekih crvenih zastava koje nisu mogle biti ignorisane. Ona je verovatno dvoipogodišnji projekat. Njena igra je veoma sirova. Biće potrebno neko vreme, ali kao što sam rekao njoj i skoro svakome u njenom timu: ‘Mislim da ti treba jedan glas i da pokušaš tako da radiš jedno vreme“, naveo je Tursunov.

Ema Radukanu
Ema Radukanu; Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Radukanu se proslavila pobedom na US Openu prošle godine, kada je postala prva teniserka iz kvalifikacija u Open eri koja je osvojila grend slem trofej i prva Britanka koja je to uspela posle 44 godine.

Ona nije uspela da nastavi niz dobrih rezultata u prvoj sezoni na WTA turu pošto se mučila sa povredama i promenama trenera. Radila je sa Najdželom Sirsom i Endruom Ričardsonom, ali je bez stalnog trenera otkako je u aprilu prekinula saradnju sa Torbenom Belcom.

Ovog leta počela je da radi sa Tursunovim posle poraza u drugom kolu Vimbldona. Saradnja je trebalo da se završi posle Ju Es opena, gde je Radukanu eliminisana u prvom kolu, ali su ostali zajedno još mesec dana. Za to vreme stigla je do polufinala turnira u Seulu.

„Mogao sam da ostanem, mogao sam da pristanem na sve što je njen tim predložio, ali sam duboko u sebi znao da to nije prava stvar“, rekao je Tursunov.

„Ona je apsolutno sjajna, vredan je radnik i ne misli i ne ponaša se kao da je superzvezda. Gladna je napretka i opsednuta je tenisom, to je prilično retka kombinacija. Zaista sam voleo da radim sa njom, zaista sam želeo da uspe. To je bila vrlo teška odluka da odem od igrača koga volim i poštujem. Mislio sam da će to biti zanimljiv projekat, zaista sam se nadao da ćemo pronaći rešenje da nastavimo, ali na kraju se nismo dogovorili oko uslova i morao sam da odem“, dodao je on.

Tursunov je prethodno radio sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom kojoj je pomogao da se domogne plasmana među 10 najboljih, a sada radi sa Švajcarkinjom 13. teniserkom sveta Belindom Benčić.

BONUS VIDEO Novak Đoković uz urlik savladao Hačanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar