Težak poraz Đerea.

Laslo Đere je okončao nastup na US Openu porazom od Andreja Rubljova iz Rusije u prvom kolu rezultatom 3:2, po setovima 6:7, 3:6, 6:3, 6:4, 4:6.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi set je tekao kako je Đere poželeti mogao. Sigurno je servirao, kontrolisao dešavanja, a u šestom gemu je uspeo i da oduzme servis Rubljovu bez izgubljenog poena.

No, u narednom gemu Rubljov je uzvratio na isti način, a potom u devetom stigao i do preokreta.

Đere je smogao snage da još jednom dođe do brejka i izjednačenja, a nakon što je maratonski gem od čak 23 poena pripao srpskom teniseru izgledalo je da će uspeti da se domogne i seta.

No, Rus je bio siguran na svoj servis, odveo prvi set u taj-brejk, tamo poveo 5:2, Đere izjednačio na 5:5, i tu stao, pa je Rubljov sa 7:5 stigao do 1:0.

Foto: TANJUG/AP Photo/Mary Altaffer

U drugom setu Đere je poveo brejkom u prvom gemu, ali je Rubljov odmah uzvratio, potom u osmom gemu još jednom napravio brejk, i sa 6:3 poveo 2:0.

Kako je u trećem delu igre imao šansu za brejk, činilo se da je Đere blizu poraza, ali je usledio povratak srpskog tenisera, koji je prvo uspeo da „brejkne“ rivala u osmom gemu i drugu set loptu u narednom pretvori u 2:1, da bi „staru boljku“ iz prva dva seta ovog puta uspeo da prevaziđe, pa je na Rubljovljevo izjednačenje posle vođstva od 1:0 odgovorio novim brejkom u devetom gemu, i sigurnim servisom izborio peti set.

U njemu je bolje krenuo Rus, stigao do 4:2, Đere se vratio i izjednačio na 4:4, i to je bilo sve.

Naredna dva gema pripala su Rubljovu, koji će tako zaigrati u drugoj rundi, dok je Đere stao nadomak jednog od najvećih preokreta u novijoj istoriji tenisa.

BONUS VIDEO Đoković o suzama: Sve mi se nakupilo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar