Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Egzibicioni teniski turnir u nemačkom gradu Her-Grencauzenu, koji je počeo u petak, prvo je takmičenje teniskih profesionalaca od početka marta, kad je teniska sezona prekinuta na svim nivoima zbog pandemije koronavirusa.

Na mečevima nema sakupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudija u stolici.

Među profesionalcima koji su se prijavili, dvojica najbolje rangiranih su Janik Hanfman i Dastin Braun. U njihovom dvoboju, odigranom u subotu, pobedio je Hanfman, 143. na ATP listi, sa 4-3 (7:4), 4-0.

Setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s „taj-brejkom“, ako je rezultat u setu 3-3. Nagradni fond turnira je 25.000 američkih dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemački teniski savez (DTB) planira od juna da organizuje seriju sličnih turnira na kojima bi učestvovala po 32 tenisera i 24 teniserke.

Time se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki takmičarski meč, nakon što su prisilno poslati na predah koji će trajati najmanje do sredine jula.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je u subotu objavila uputstva za sanitarne mere tokom turnira, kada to ponovo bude moguće, prema kojima će svaki od tenisera imati svoj set lopti za serviranje, a sakupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar