Novak Đoković, Džon Mekinro, Rodžer Federer
Novak Đoković, Džon Mekinro, Rodžer Federer; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Najveći prepoznaju najveće, tako je oduvek bilo, a još jednom je jedna izjava Džona Mekinroa pokazala koliko ceni ono što radi Novak Đoković.

Novakov trijumf u Londonu po sedmi put za 21. grend slem titulu je i dalje tema broj jedan svetskog tenisa. Ipak, Džon Mekinro koji danas radi i kao komentator otvoreno je nekoliko put stao na stranu srpskog asa.

PROČITAJTE JOŠ

On je bio na promociji dokumentarca o sebi („Mekinro“), a magazinu „GQ“ rekao je da nije u redu da se zviždi Srbinu.

„Medvedev nije zaslužio zvižduke, baš kao što ih ni Novak Đoković nije zaslužio na Rolan Garosu. Setite se, kada je izlazio na teren, zviždali su mu u Parizu. Ne morate da volite Đokovića kao Federera ili Nadala, ali pobogu, on je blago naše igre“, kaže Mekinro.

Zatim je posebnu pažnju posveti prvoplasiranom teniseru ATP liste koji zbog diskriminacije Vimbldona nije mogao da se takmiči na travi.

„Medvedev se po meni još nije oporavio emotivno od tog poraza u finalu Australijan opena. Ne samo zato što je izgubio, već zbog publike. Ja sam bio drugačiji, znao sam kako da držim publiku. Dobio sam najveći mogući aplauz kada sam od Ivana Lendla izgubio na Rolan Garosu. Oko 90 odsto ljudi mi je aplaudiralo, na kraju su to svi uradili. Za to treba talenta, da publika koja vas voli, na kraju vas zamrzi“, našalio se Mekinro.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare