Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Objavljen je spisak prijavljenih igrača za turnir u Montrealu.

Novak Đoković je u nedelju osvojio 21. grend slem titulu (sedmi trofej na Vimbldonu), a nakon toga je ubrzo objavljena i lista učesnika za sledeći veliki turnir.

U Montrealu je od 8. avgusta na programu masters, a zanimljivo je da se na listi prijavljenih igrača nalaze Đoković, ali i Rafael Nadal koji se i dalje oporavlja od povrede trbušnog mišića. Kao i za svaki drugi masters osim za onaj u Monte Karlu spisak prijavljenih se objavljuje automatski na osnovu rang liste (dok igrač ne otkaže učešće).

PROČITAJTE JOŠ

Za Kanadu važe ista pravila kao i za Sjedinjene Američke Države, pa kako se Novak nije vakcinisao po zakonu nema pravo na ulazak u ove dve zemlje.

Ipak, postoji mogućnost da se u narednom periodu promene pravila jer odnedavno sve zemlje popuštaju mere.

„Situacija je neizvesna, za sada ne mogu ni u Australiju, ni u SAD. Za Australiju ima dosta vremena, ali ne i za Ameriku. Voleo bih da igram na US Openu, grend slemovi me i dalje najviše inspirišu. Nastavljam dalje, bitno mi je da održim zdravo telo i duh“, rekao je Đoković.

Dobra vest za srpskog tenisera, ako se uopšte može nazvati tako, jeste što ni prošle godine nije igrao na ovom turniru, pa neće gubiti bodove na ATP listi. Ipak, istovremeno neće moći da osvoji nove dragocene za ATP trku.

Od srpskih igrača se na listi učesnika nalaze Filip Krajinović i Miomir Kecmanović, dok su Laslo Đere i Dušan Lajović trenutno ispod crte. Prvi nosilac je Danil Medvedev, drugi Aleksander Zverev (takođe je upitno da li će igrati), a posle Nadala slede Stefanos Cicipas i Kasper Rud.

Đoković je trenutno sedmi teniser planete, a kako je presek za US Open sredinom jula verovatno će na žrebu u SAD biti tek sedmi nosilac.

BONUS VIDEO Đoković tradicionalno jede travu posle osvajanja Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar