Izner
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Američki teniser Džon Izner povukao se sa turnira u Melburnu i neće ići na Australijan open od osmog februara, objavio je Amerikanac.

PROČITAJTE JOŠ:

On je drugi od 30 najboljih tenisera na svetu koji se povukao sa prvog Grend slem turnira sezone.

„Ostajem kući, u ovoj fazi svoje karijere i života, uvek sam zamišljao da ću biti sa porodicom i putovati sa njima. Samo u ovom trenutku nisam hteo da toliko dugo budem odvojen od njih“, rekao je Izner.

On je najviše rangirani američki teniser na 25. mestu ATP liste. U ponedeljak na utorak poražen je od Sebastijana Korde, dvadesetogodišnjeg sunarodnika u četvrtfinalu Delrej Biča.

Ubrzo posle tog meča Izner je obrazložio svoju odluku da ne ide u Australiju, gde bi morao da prođe kroz dvonedeljni karantin. Zanimljivo je da je naveo identičan razlog za izostanak kao i Rodžer Federer.

„Druga opcija je bila da dođe sam u Melburn (bez porodice), ali bi tada bio bar pet nedelja bez supruge i dece. A onda je rekao ‘druže, četvoro dece, 20 Grend slemova, nisam više u mogućnosti da ostajem bez porodice na pet nedelja’”, prepričao je Federerove reči Andre Sa, čovek zadužen za komunikaciju sa teniserima u ime Teniskog saveza Australije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar