Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO

Švajcarski teniser Rodžer Federer propustiće turnir u Melburnu i makar na Australijan openu neće moći da proba da osvoji svoj 21. Grend slem i to zbog supruge.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirka Federer nije odobrila Rodžeru da ide u Melburn, kaže Andre Sa, čovek zadužen za komunikaciju sa teniserima u ime australijskog Teniskog saveza.

Švajcarac je interes supruge i dece stavio ispred svog takmičarskog. Federer je skoro godinu dana u procesu oporavka od dve povrede koje su ga zadesile i tokom tog perioda je bilo i nedoumica hoće li se uopšte vraćati na teren.

„Glavni razlog bio je karantin. Razgovarao sam sa njim pre mesec dana i imao je dve opcije. Mogao je da dođe sa celom porodicom, ali bi ona konstatno bila u izolaciji. Problem je što Mirka i njena deca ne bi mogli da napuštaju sobu. Morali bi da sede u njoj 14 dana“, kaže nekadašnji 55. teniser planete o Federeru za Ejs Bendsports.

Rodžer odavno putuje na mnoge turnire sa ženom i decom i zato ni sada nije hteo da napravi izuzetak, tim pre što ne bi bio sto odsto spreman za najviše takmičarske domete. Kad se tome doda šest nedelja bez porodice, računica je za Federera bila jasna.

„Druga opcija je bila da dođe sam u Melburn, samo bi tada bio bar pet nedelja bez porodice i dece. A onda je rekao ‘druže, četvoro dece, 20 Grend slemova, nisam više u mogućnosti da ostajem bez porodice na pet nedelja'“, prepričao je Sa.

Da podsetimo, trofej u Melburnu brani Novak Đoković koji je lani Federera pobedio u polufinalu turnira u tri seta, a onda pehar uzeo trijumfom nad Dominikom Timom u pet setova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar