Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Britanska teniserka Džoana Konta neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog koronavirusa, zbog kog je propustila i Vimbldon.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona se povukla sa Vimbldona dan pre početka turnira (27. jun) zbog pozitivnog testa na koronu jednog člana njenog tima, da bi ubrzo i Konta bila pozitivna na testu.

„Kao rezultat toga nisam mogla da treniram prethodne dve i po nedelje, tako da moje telo nije potpuno spremno za učešće na Igrama. To je za mene potresna stvarnost, jer je nastup za Veliku Britaniju na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine jedna od najlepših uspomena u karijeri“, napisala je 38. igračica sveta na Tviteru.

Konta (30) je u dosadašnjoj karijeri igrala tri polufinala na grend slem turnirima, Australijan open (2016. godina), Vimbldon (2017) i Rolan Garos (2019).

„Daću sve od sebe da se vratim na teren zdrava i u punoj kondiciji, uskoro. Do tada ću preko televizije gledati i navijati za sportiste Velike Britanije, koji se takmiče u Tokiju“, dodala je ona.

U Riju je 2016. godine došla do četvrtfinala turnira, gde je poražena od Nemice Anđelik Kerber, kasnije osvajačice srebrne medalje.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti finala Đokovića i Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare