Foto: Printscreen Instagram / Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal ne razmišlja za sada o takmičarskom tenisu, već se oporavlja, skuplja energiju i distancira od "belog sporta".

Rafa je, posle poraza na Rolan Garosu, u polufinalu turnira od Novaka Đokovića, uzeo skoro dvomesečni odmor tokom kog je propustio Vimbldon i otišao na „hajking“ sa suprugom Marijom Pereljo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šetnja… Letnja popodneva su spektakularna na Majorki“, napisao je Nadal uz fotografiju sa suprugom.

Nešto slično je pre pet godina radio i prvi reket sveta koji je sa svojom suprugom Jelenom Đoković tada obilazio planinu Viktoar.

Njemu je prethodno teško pao poraz od Marka Čekinata na Rolan Garosu 2018. godine, dve godine nakon što je po prvi put osvojio taj turnir i kompletirao kolekciju grend slemova.

„Posle toga sam išao u šetnje po francuskim planinama, izolovao sam se od svega i gledao sam na stvari iz drugačijeg ugla. Od tada je tenis bio potpuno drugačiji za mene gledajući rezultatski. Igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i US Open. Pretpostavljam da ću uskoro ponovo na ‘hajking’ po planinama“, objasnio je Đoković pre tri godin.

Čini se da je Nadal primenio sličan recept kao i srpski as, a poznato je da se vraća na turniru u Vašingtonu, početkom avgusta, gde nikada nije igrao do sada.

BONUS VIDEO: Ma bravo, šampione! Novakova 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare