Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Janik Siner, teniser iz Italije, po prvi put u karijeri je osvojio US Open, ali je umesto slavlja usledio period ozbiljne neizvesnosti što na profesionalnom, što na ličnom planu.

Već je poznato da se Siner nalazi usred doping-afere, a nakon što je Svetska antidoping agencija najavila da još uvek nije odustala od žalbe na presudu Međunarodne agencije za integritet tenisa, pred njim se nalaze još bar dve i po nedelje (rok za žalbu bi treblao da istekne 30. septembra).

PROČITAJTE JOŠ...

No, to nije jedini razlog.

Siner je, naime, tokom turnira u Njujorku otkrio da je njegova tetka teško bolesna:

„Ova titula mi mnogo znači, jer u poslednje vreme mi nije lako. Tim me podržava svakog dana, ljudi koji su mi bliski… Volim tenis, mnogo se spremam za ovakve stvari, ali sam shvatio i da van terena postoji život i voleo bih da posvetim ovu titulu svojoj tetki, jer se ona ne oseća dobro… Ne znam koliko dugo ću je još imati u svom životu.

Lepo je što ovakve trenutke mogu da podelim sa njom, ona mi je veoma bitna u životu. Ako postoji jedna želja koju mogu da poželim, to je sjajno zdravlje za sve. Nažalost, to nije moguće, ali…“, rekao je Siner.

A po povratku u Italiju je, kako su preneli lokalni mediji, otišao upravo kod tetke kako bi je video nakon što je osvojio drugi grend slem u svojoj karijeri.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare