Rolan Garos
Foto: Nova.rs

Da li ste nekada čuli za Marfijev zakon? Sve što može da krene po zlu, krenuće po zlu? Pa, tako je otprilike krenuo dolazak u Pariz.

Foto: Nova.rs

Iako sam želeo da na vreme stignem na aerodrom kako ne bih prolazio kroz dramu, drame nije nedostajalo.

PROČITAJTE JOŠ

Momak koji je trebalo da me pokupi najpre je dobio pogrešnu informaciju kada bi trebalo da krenemo, a onda nakon što smo se našli „kod kontiša“ usledio je put uzbrdo jednom od najstrminijih ulica u Beogradu. I tu nas nimalo nije izneverio uspon.

Nije uspon, ali jeste automobil. Ulica niz koju bi se skotrljala i kocka, a ne lopta, a uzbrdrica koju automobili jedva savlađuju. Ovaj to nije uspeo.

Prošlo je 45 minuta, a mi smo bili 500 metara od kuće. Do tada smo već sipali pet litra demineralizovane vode u pokušaju da imamo dovoljno da makar pokrenemo automobil.

Kada se i treći put pokvario bilo je jasno, trka sa vremenom je krenula.

Pozvao sam taksi sa mišlju da je vožnja na aerodrom premija za svakog, a ispalo je upravo suprotno.

PROČITAJTE JOŠ

„Eto, mogao sam sad da budem sa nekom mačkom, ali bar ideš na aerodrom“. Bila je ovo suština priče nakon puta, naravno na kraju je bilo i malog negodovanja što sam hteo da platim karticom…

I tako dođem na aerodrom, završim sve što treba i konačno da se ukrcam, a onda je već bilo ispisano da avion kasni 50 minuta.

Sve ovo je dovelo do niza situacija koje bi na kraju mogle da stanu u naslov „Ponoć u Parizu“, ne zbog romantike, već zbog vremena kada sam se konačno pojavio pred vratima stana. Oduševila me je mogućnost da ću ipak moći da zapalim cigaretu i unutra jer sam već planirao da silazim ispred ulaza.

Foto: Nova.rs

I tako, konačno je došao trenutak i da dođem do kompleksa. Već na kilometar svuda su redari koji su vedri i nasmejani, barem dok ih ne upitaš nešto na engleskom. Tada kao da si ih opsovao, a i pored rigoroznih mera sigurnosti desilo se da sam lagano prošao ispod trake.

Nisam imao izbora jer nakon što su me poslali na pogrešan ulaz, dali mi pogrešnu informaciju, sistem više nije hteo da prihvati QR kod. Ipak, ubrzo smo kolega i ja uspeli da uđemo i u to parče plastike.

Sada je vreme da konačno gledamo tenis, a da ne brinemo o svim ostalim usputnim problemima. Turnir za srpske igrače otvara Olga Danilović protiv Dalme Galfi iz Mađarske.

BONUS VIDEO Trening Đokovića i Kecmanovića u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare