Foto: Tviter Rolandgarros

Novak Đoković proslavlja 35. rođendan i u ovom trenutku je najbolji teniser sveta. Baš kao i toliko puta do sada, ovog puta ima novi dodatni motiv. Kao da mu to uopšte nedostaje...

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je za 35 godine osvojio čak 87 trofeja, od čega 38 mastersa i 20 grend slem titula.

Ovog puta se rođendan poklapa sa početkom Rolan Garosa na kom želi da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je podigao titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovih dana je za zabavu zadužen Bob Sinkler, čuveni disk džokej kog znaju svi na svetu. Ipak, Đoković bi mogao da ga natera da uz himnu možda uspemo da čujemo još jednu čuvenu pesmu.

Moralo bi da bude svakako u skladu sa trenutnom sa situacijom, pa je realno da čujemo „Pariske kapije“ od Harisa Džinovića. Ovo je Đokoviću potrebno jer je nakon raznih pritisaka i problema ostao bez prilike da se bori za čak šest hiljada poena (dve hiljade na Australijan openu, još dve na Vimbldonu i po hiljadu na Indijan Velsu i u Majamiju), previše zaista za igrača koji želi da nastavi da bude na vrhu.

Jasno je zbog čega je ovaj turnir u Parizu sada posebno bitan, može Rolan Garos da da ton čitavoj sezoni Đokovića, pogotovo jer je Vimbldon odjednom postao najbolja egzibicija na planeti.

Bila bi ovo prava kruna i prava proslava rođendana sa doduše dve nedelje zakašnjenja, ali bi i te kako vredelo. Postao bi prvi igrač u istoriji koji je osvojio svaki grend slem po barem tri puta.

Sa 35 godine se i dalje nalazi na vrhu ATP liste (rekorder sa 371 nedeljom), a za 34. rođendan to nije pošlo za rukom ni Rafaelu Nadalu, ni Rodžeru Federeru. Naime, preostali članovi „Velike trojke“ su sa 35 godina bili već lošije plasirani.

Novak je u karijeri devet puta osvojio Australijan open (apsolutni rekorder), dva puta je slavio na Rolan Garosu (2016. i prošle godine), pet puta na Vimbldonu, dok je najbolji na US Openu bio u tri navrata. Iako je punih 10 godina igrao polufinala.

Đoković je tenis počeo da igra sa četiri godine, a do danas je jedini teniser u istoriji koji je sve masters titule osvojio po dva puta.

Novak je od 2014. godine u braku sa Jelenom, a imaju dvoje dece Stefana i Taru.

Novače, srećan rođendan, pa da zajedno slavimo još mnogo, mnogo trofeja i rekorda. Možda već 5. juna u Parizu. Zašto da ne?

BONUS VIDEO Barbara Šet za Nova.rs otkrila kakav je Novak kada se ugase kamere

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare