Dona Vekić
Dona Vekić; Foto: Han Yan / Xinhua News / Profimedia

Dona Vekić je na korak od najboljeg rezultata u karijeri jer bi od 17. jula mogla da bude plasnirana i bolje od 19. pozicije na WTA listi. Hrvatska teniserka je za Nova.rs govorila da li zbog toga oseća dodatni pritisak, ali i o tome koliko ceni Novaka Đokovića.

Foto: Nova.rs

U prvom kolu Vimbldona je relativno lako slomila otpor Šuaj Žang sa 6:2, 6:3, a onda saznala da će igrati protiv Sloan Stivens. Ipak, to je saznala u svoje vreme i ne želi da joj niko to saopštava. O tome ste se već upoznali ranije, a sada možete da uživate u kompletnom intervjuu sa prvom teniserkom Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon tri dana sam srećna što sam uopšte završila meč i da je to bilo uspešno. Sada već razmišljam dalje, prva kola su uvek nezgodna u svakom smislu i drago mi je da sam se toga konačno rešila“, poručila je Dona Vekić za Nova.rs.

Uskoro bi mogla da dođe i do najboljeg plasmana u karijeri na WTA listi, ali ona ističe da to dolazi prirodno uz sve ono što radi.

„Imam to negde u glavi, ali mi pozicija na rang listi nije prioritet, niti cilj. Znam da će pozicija na listi pratiti rezultate i dobru igru. Moj cilj što se tiče pozicije na listi ne postavljam. Verujem da imam igru da uđem u Top 10, ali mi je to u ovom trenutku daleko i trudim se da ne razmišljam o tome. Više mi je cilj da igram baš dobro na grend slemovima, nadam se da mogu da dođem do druge nedelje Vimbldona, pa posle i u Njujorku na grend slemu. To su mi prioriteti.“

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Biranim rečima je govorila o Novaku Đokoviću koji je nastavio da piše istoriju sporta i čini se prevazilazi teniske granice.

„Viđam Novaka često na turnirima i njemu se iskreno divim na svemu što je uspeo da uradi i onome što i dalje radi. Za mene je on najveći teniser, možda i najveći sportista ikada, svaka čast i njemu i celom njegovom timu“, govori devojka iz Osijeka za Nova.rs.

EPA-EFE/NEIL HALL

Iako ne želi da zna sam žreb istina je da od tenisa ne beži kod kuće, zapravo često ga gleda.

„Zapravo gledam jako puno tenis. Žreb pokušavam da ne pratim i da se samo fokusiram na prvi sledeći meč. Zadnja dva dana su bila zaista dugačka i naporna, ali nisam provela mnogo vremena u klubu, već sam bila u kući i čekala novosti i, zapravo, igrala tenis.“

Kada konstantno živite sa tenzijom jer bi svakog trentka mogli da vas prozovu da igrate meč nije nimalo lako, a to najbolje objašnjava ona sama.

„To je jako psihički naporno, do trenutka dok ne otkažu tvoj meč moraš da budeš da budeš fokusiran i spreman za igru. U utorak su mi otkazali meč oko 19.00, u sredu oko 17.00. Tako da je do pet bila tenzija bila na najjače. Ne znam da li sam imala toliko čekanja i prekida.“

Poznata je po takmičarskom duhu i van tenisa, ali je nervoza rezervisana samo za „beli sport“.

„Ne volim da izgubim ni u čemu, ali sve osim tenisa je sa malo manje stresa, pa nije toliko napeto. Ne volim nikada da gubim“, završila je Vekić.

BONUS VIDEO Novakov volej za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar