Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, saznao je imena rivala na Rolan Garosu. Srbin će na startu igrati protiv Mikaela Imera, a do finala je očekivano izbegao Rafaela Nadala koji je na drugoj strani kostura, kao i Dominik Tim. Solidan žreb za Đokovića za Otvoreno prvenstvo Francuske.

Rolan Garos počinje 27. septembra i traje do 11. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Šveđanina Mikaela Imera, koji je 80. igrač na ATP rang-listi, dok bi u drugom trebalo da odmeri snage sa Ugom Delijenom ili Ričardasom Berankisem.

Na Noletovoj strani je Danil Medvedev s kojim bi mogao da se sastane u polufinalu. Novak bi u trećem kolu mogao na Huberta Hurkača ili Tenisa Sangrena, a u osmini finala na Garina ili Rusa Karena Hačanova.

U slučaju da srpski as bude uspešan i dogura do četvrtfinala, tu bi najrealnije, rivali trebalo da mu budu Beretini i Bautista Agut.

Polufinale kao što smo već gore napisali, Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas, i na poslednjem stepeniku, realno je za očekivati da budu Rafael Nadal ili Dominik Tim.

S druge strane kostura su Rafael Nadal i Dominik Tim, tako da neće biti moguće treće uzastopno finale između njih dvojice. Osim Austrijanca, i Aleksandar Zverev se nalazi u polovini, odnosno četvrtini kostura u kojoj je Španac.

Rafael Nadal će u prvom kolu udariti na Hrvata Marina Čilića, dok će nekadašnji broj 1 Andi Mari na startu igrati protiv Stana Vavrinke.

Inače, legendarni Mats Vilander pričao je o šansama da Đoković uzme trofej na Rolan Garosu, poručivši da uz Rafaela Nadala i Dominika Tima, spada u red favorita.

Tu su još i Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas.

„Novak, Rafa i Dominik su trojica glavnih favorita, ali bih Đokovića stavio malo ispred ostale dvojice. Ove godine Novak ima mnogo veće šanse nego bilo koje druge od vremena dominacije Nadala na šljaci. Sada je velika razlika, Rafa je pred ogromnim izazovom i moraće da ase moli za neku vrstu indijskog leta“, objasnio je Vilander.

Podsetimo, osim Novaka Đokovića, od srpskih tenisera na Otvorenom prvenstvu Francuske učestvuju još: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir kecmanović, a kroz kvalifikacije će do glavnog žreba pokušati da se probije Nikola Milojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar