Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Novak Đoković se osvojivši Rim učvrstio na čelu ATP liste. Istovremeno, uvećavši prednost u odnosu na Rafaela Nadala Srbin je produžio vreme koje će sigurno provesti na pvom mestu.

Trijumf najboljeg tenisera sveta nad Dijegom Švarcmanom 7:5, 6:3 ukrasio je novu nedelju na čelu ATP liste, 287. ukupno.

Ujedno Đoković je pretekao idola iz detinjstva Pita Samprasa (286) i prišao na 23 koraka od Rodžera federera koji drži rekord sa 310 nedelja.

PROČITAJTE JOŠ

Petim trofejem u 2020. godini srpski teniser je osigurao svetski tron makar do do 9. novembra, što znači da će i uz najnepovoljnije moguće rezultate stići do 293. nedelje.

Naravno, imajući u vidu vrlo dobru formu Đokovića, teško je poverovati da je najgori scenario moguć, dok sa druge strane, ukoliko bude nastavio da niže pobede i trofeje Srbin može već 21. marta naredne godine da obori rekord Švajcarca.

Osim broja nedelja na vrhu, Đoković „juri“ Federera i po broju grend slemova kojih Rodžer ima 20, a Novak tri manje. Novi korak ka velikom rivalu prvi reket sveta mogao bi da napravi na predstojećem Rolan Garosu, a nedavno je istakao da mu je upravo to primarni cilj.

Takođe, Đoković bi trebalo da završi godinu na prvom mestu šesti put u karijeri, čime bi izjednačio aktuelni rekord Pita Samprasa. Prethodno je to uspevao da uradi 2011, 2012, 2014, 2015 i 2018. godine.

Podsetimo, osvajanjem Rima Đoković je stigao do rekordne 36. masters titule.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram