Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković, prvi reket sveta i devetostruki šampion Australijan opena, nalazi se među igračima koji bi trebalo da zaigraju na ovogodišnjem izdanju mastersa u Majamiju.

PROČITAJTE JOŠ...

Đoković je u trećem kolu Australijan opena protiv Tejlora Frica doživeo povredu trbušnog mišića zbog koje je bilo pitanje da li će moći da igra u nastavku takmičenja. Stegao je najbolji teniser planete zube, uz pomoć fizioterapeuta uspeo da telo osposobi dovoljno da izdrži sve napore, ali je nakon pobede nad Danilom Medvedevim i osvojenog devetog pehara u Australiji Novak najavio da ide na odmor:

„Mnogo pozitivnih stvari nosim odavde, ali moram da uzmem i jednu pauzu posle ovoga”, rekao je Đoković za Eurosport i time najavio da ga očekuje duže odsustvo sa terena.

Prema prvim najavama, ta pauza je trebalo da potraje do aprila i turnira u Monte Karlu, ali bi Novak mogao takmičenju da se vrati znatno ranije.

Naime, do turnira u Majamiju ostalo je manje od mesec dana, a Đokovićevo ime nalazi se na listi prijavljenih učesnika.

Zvanične potvrde od samog Đokovića da će zaigrati na Floridi još uvek nema.

Na spisku učesnika za turnir u Majaminu nalaze se najbolja 32 tenisera planete, a Srbiju bi trebalo da predstavljaju Filip Krajinović kao 31. nosilac, kao i Miomir Kecmanović.

Početak je zakazan za 22. mart, a titulu brani Rodžer Federer, koji je trijumfovao 2019. godine, dok je turnir 2020. godine otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Đoković je u dosadašnjem toku karijere turnir u Majamiju osvajao šest puta, po čemu je rekorder, uz Andrea Agasija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar