Novak Đoković i njegova Asocijacija profesionalnih tenisera objavili su podatke koji pokazuju u koliko lošem položaju se nalaze teniseri u odnosu na ostale sportiste.

PROČITAJTE JOŠ...

Đokovićeva organizacija PTPA je putem društvenih mreža objavila grafikon na kom se nalazi prikaz novčane podele, a na osnovu kog je izuzetno lako zaključiti da se teniseri nalaze u izuzetno lošem položaju.

„Od svih svetskih sportova, teniseri primaju najmanji procenat novca u platama ili novčanim nagradama“, navedeno je u opisu slike.

Grafički prikaz kaže da teniseri zarađuju 17.5 odsto novca od prihoda koji orgnaizatori zarade, ptom sledi golf sa 22.6 procenata, sledi australijski fudbal sa 26 odsto. Američka bejbol liga i NFL profit dele sa igračima po principu 53-47 odsto, u NBA i NHL takmičenjima igrači dobijaju polovinu, u Bundesligi je procenat koji ide na bankovne račune igrača preko polovine, dok rekord drži Premijer liga, gde igrači od ukupne zarade dobijaju 61 odsto.

Nedugo potom, Đoković se oglasio saopštenjem:

„Radimo na rastu kako bismo pomogli svim igračima, ne samo onima među 100 najboljih, da obezbede sebi normalan život i da njihova prava budu zaštićena na i van terena. Od vrha ka dnu, moramo da koristimo zajednički glas kako bismo pomogli igračima i sada, ali i u budućnosti“, naveo je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Vlade Đurović o krahu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar