Foto. AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković je pobedom od 3:0 nad Martonom Fučovičem stigao do polufinala Vimbldona, ali je, umesto slavlja, usledila veoma neprijatna scena.

Đoković je otišao u pres-salu kako bi održao konferenciju za medije, a već nakon prvog pitanja bilo je jasno da pojedinci imaju nameru samo i isključivo da isprovociraju prvog reketa sveta.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, jedan od prisutnih ljudi, inače producent zaposlen kod nosioca prava za prenos Vimbldona, je Novaka upitao sledeće:

„Kako se osećate kao „loš momak“ svih ovih godina, a dok pokušavate da stignete Rodžera Federera i Rafaela Nadal“, upitao je prisutni novinar Đokovića, aludirajući na manji broj titula na grend slem turnirima.

Novak je ostao smiren i odgovorio:

„Ne mislim da sam loš momak. To je samo vaše mišljenje. Ne jurim nikoga, pravim sopstveni put i svoju istoriju. Privilegovan sam jer sam deo istorije sporta koji volim. Kao što sam rekao i na terenu, poznato mi je dosta statisitke, ali ne sve. Ipak, to me motiviše da igram najbolje na najbitnijim događajima za tenis“, rekao je Đoković.

O tome koliko je ovaj čovek prekoračio granicu dobrog ukusa pokazuje i reakcija Bena Rotenberga, inače dežurnog Đokovićevog kritičara:

„Jedno od najgorih pitanja koje sam čuo na otvaranju pres konferencije, dragi bože“, napisao je Rotenberg na Tviteru.

Podsećamo, Đoković će u polufinalu Vimbldona igrati protiv Denisa Šapovalova, koji je nakon pet setova bio bolji od Karena Hačanova.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi sa meča između Novaka Đokovića i Martona Fučovičem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare